Tim Drone

Robert Cazanciuc cere demisia premierului Ludovic Orban

Robert Cazanciuc, președintele Senatului, îi cere demisia  premierului Ludovic Oran. Asta după ce procurorii au descins, sâmbătă, și au făcut mai multe percheziții la casa șefului de la Oficiul de Spălare a Banilor.

Acuzațiile care i se aduc lui Laurențiu Baranga, șeful ONSB sunt că și-ar fi plagiat diploma de bacalureat.Într-o postare pe contul său de socializare, șeful Senatului spune că „imposture este risc de securitate națională”.

„Premierul Orban trebuie să își asume prin demisie, numirea, prin Hotărârea de Guvern nr. 746/3.09.2020, în fruntea Oficiului de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor a unui falsificator care să controleze tranzacțiile financiare ale României.Să nu uităm că începând cu luna ianuarie a acestui an, Oficiul are atribuții de monitorizare și blocare în timp real a tranzacțiilor financiare asupra cărora există suspiciuni de spălare de bani sau finanțare a terorismului.

De ce s-a făcut o astfel de numire și în ce măsură situația a afectat interesele  și  parteneriatele strategice ale României?

Numirea în fruntea unei instituții cheie a statului român a unei persoane percheziționate astăzi pentru fals intelectual, reprezintă o problemă de securitate națională”, scie președintele Senatului pe contul său de soacializare.

Visits: 11

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *