Tim Drone

Scandal fără precedent la moaștele Sfintei Parascheva. Patriarhul Daniel este de-a dreptul indignat

Scandal fără precedent la moaștele Sfintei Parascheva. Patriarhul Daniel este de-a dreptul indignat după ceea ce s-a întâmplat.

Patriarhul Daniel, după o situație fără precedent, la moaștele Sfintei Parascheva

Patriarhul Daniel a spus că doar credincioșilor care locuiesc în Iași li s-a dat dreptul să se închine la moaștele Sfintei Parascheva.

”Au fost opriți să vină la sărbătoarea ei credincioșii care nu locuiesc în municipiul Iași. Cu alte cuvinte, li se dă dreptul, sau se dă voie să se închine doar ieșenilor la racla sfintei, nu și credincioșilor din țară”, a spus Patriarhul Daniel la Sfânta Liturghie oficiată la Paraclisul istoric Sf. Gheorghe al Reședinței Patriarhale.

”Tocmai pentru că există această restricție, trebuie să intensificăm rugăciunile noastre către Sfânta Cuvioasă Parascheva, să ne ajute, să ne izbăvească de molima aceasta, de pandemie, și să ne dăruiască bucuria de a retrăi sărbătoarea pomenirii ei în toată frumusețea și plinătatea ei”, a mai spus Patriarhul Daniel.

Scandal fără precedent la moaștele Sfintei Parascheva. Patriarhul Daniel este de-a dreptul indignat

Scandal fără precedent la moaștele Sfintei Parascheva. Patriarhul Daniel este de-a dreptul indignat

Scandal fără precedent la moaștele Sfintei Parascheva

O parte dintre credincioșii care au fost prezenți la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva au stârnit un scandal de proporții la Iași.

Aceștia au ignorat măsurile de siguranță impuse în contextul pandemiei de coronavirus și au început un conflict aprins cu jandarmii.

Oamenii, unii dintre ei fără măști de protecție, au început să huiduie și să le ceară acestora să le arate legea ce le interzice accesul la racla cu moaștele sfintei Parascheva.

E clar că au fost şi foarte mulţi provocatori. Am zărit acolo şi persoane care agitau oamenii şi care nu mai fac parte din biserica ortodoxă, încât lucrurile sunt un pic mai nuanţate din punctul acesta de vedere.

”Credincioşii au înţeles care este situaţia. Sigur, cine a avut să îşi manifeste o supărare, o mâhnire, o durere, a exprimat-o pe de-a lungul atâtor zile. Chiar astăzi, în timpul Liturghiei, dacă te comporţi de maniera aceasta, înseamnă că nu ai respect nici pentru Sfânta Liturghie, nici pentru Sfânta Parascheva. Se pot găsi şi alte metode de a ne exprima nemulţumirea”, a spus Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, la Antena 3.

Moaștele sfintei au stat timp de două secole în Epivata Traciei, lângă Constantinopol. Apoi, au stat 160 de ani la Târnovo, în Bulgaria, 120 de ani la Belgrad, în Serbia, și 125 de ani la Constantinopol. Anul acesta, se împlinesc 379 de ani de când moaștele sunt la Iași.

Sfânta Parascheva, “ajutătoarea celor sărmani, bolnavi, fără ajutor”, ” îndreptătoarea judecătorilor nedrepţi”, sărbătorită pe 14 octombrie, este considerată a fi ocrotitoarea Moldovei.

Visits: 10

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *