Tim Drone

Ce a făcut Elena Ceaușescu după ce s-a măritat cu Nicolae Ceaușescu. A păcălit întreaga țară

Elena Ceaușescu a reușit să păcălească întreaga țară după ce s-a căsătorit cu Nicolae Ceaușescu. Celebrul cuplu avea să conducă destinele României vreme de 25 de ani. Una dintre cele mai controversate figuri din întreaga noastră istorie, Elena Ceaușescu a ascuns multe secrete.

Ce a făcut Elena Ceaușescu imediat după ce s-a măritat cu Nicolae Ceaușescu

Modificare biografiei era ceva des întâlnit în rândul liderilor comuniști de pretutindeni. Nu puține au fost situațiile în care mai marii partidelor comuniste reușeau să șteargă informații oficiale din viața lor. Studiile erau fardate simțitor. Eventualele relații extraconjugale ajungeau la coșul de gunoi. Probleme familiale, evenimente din copilărie, toate erau șterse cu buretele.

Pentru comuniști, trecutul imaculat era o necesitate. La fel s-a întâmplat și cu Elena și Nicolae Ceaușescu. Ambii au avut grijă să-și ascundă „defectele”. Până la Revoluția din 89, puțini români știau că meseria șefului statului fusese de cizmar. Aproape nimeni nu avea detalii despre faptul că cei doi terminaseră doar patru clase.

Ce a făcut Elena Ceaușescu după ce s-a măritat cu Nicolae Ceaușescu

Ce a făcut Elena Ceaușescu după ce s-a măritat cu Nicolae Ceaușescu

Elena Ceaușescu a fost cea care a încercat să-și ascundă multe dintre „secretele” vieții, Prima Doamnă a țării fiind obsedată să aibă un trecut imaculat. Primul lucru pe care l-a făcut după căsătoria cu Nicolae a fost să își schimbe data de naștere. Lenuța Petrescu a devenit Elena Ceaușescu, iar anul nașterii a fost modificat și el. Se pare că fata familiei Petrescu, din Petrești (Dâmbovița), a văzut lumina zilei în anul 1918.

Din motive necunoscute, consoarta dictatorului a dorit ca noul an de naștere să fie 1916. O decizie cel puțin surprinzătoare, în condițiile în care cele mai multe femei încearcă să-și ascundă vârsta reală și să pară mai… tinere. Astfel, în datele oficiale, data nașterii a Elenei Ceaușescu a devenit 7 ianuarie 1916.

Elena Ceaușescu, obsedată de diplome și titluri științifice

Elena Ceaușescu a reușit să păcălească întreaga țară nu numai cu numele și data nașterii. Apropiații familie prezidențiale au scos la iveală și alte obsesii ale celei care i-a stat aproape lui Nicolae până la sfârșitul vieții.

Prima Doamnă a Republicii Socialiste România avea adevărate obsesii pentru titlurile științifice. Aviditatea sa pentru diplome în domeniul educației își are originea în vremuri demult uitate. Fiind o elevă modestă în clasele primare, Elena Ceaușescu a dorit cu tot dinandinsul să devină „mintea luminată” a regimului. Și a reușit. A obținut diplome pe bandă rulantă. A ajuns doctor în chimie, și cercetător de renume momndial. Evident, toate aceste titluri au fost obținute în mod fraudulos.

Ce a făcut Elena Ceaușescu după ce s-a măritat cu Nicolae Ceaușescu

Ce a făcut Elena Ceaușescu după ce s-a măritat cu Nicolae Ceaușescu

Este de notorietate faptul că Elena Ceaușescu avea mari lacune. În cartea „Orizonturi Roșii”, fostul șef al spionajului românesc, Mihai Pacepa, relatează pe larg situații cu Elena în prim plan. Autorul dezvăluie eforturile statului pentru obținerea unor titluri științifice. De la servicii de tot felul și până la bani. Toate acestea erau folosite cu un singur scop, acela de a o satisface pe soția lui Nicolae Ceaușescu.

Visits: 19

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *