Tim Drone

Orban, consultări cu reprezentanţii sectorului cultural pentru definitivarea unei scheme de ajutor de stat

Premierul Ludovic Orban a avut o nouă rundă de consultări cu reprezentanţii sectorului cultural independent, în perspectiva extinderii măsurilor de sprijin destinate operatorilor culturali, context în care s-a stabilit că aceştia vor fi implicaţi activ în procesul de definitivare a unei scheme de ajutor de stat dedicate actorilor independenţi, aflată în lucru, într-o etapă avansată, la Ministerul Culturii.

Sursa foto: Guvernul României / Facebook.com

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Guvernului, discuţiile au avut în vedere „continuarea şi îmbunătăţirea aplicării proiectelor finanţate din fonduri naţionale şi europene, precum sprijinul acordat de Guvern proiectelor culturale, granturile de care pot beneficia operatorii culturali organizaţi sub formă de SRL sau PFA pentru capital de lucru şi acordarea, pe parcursul acestui an, a indemnizaţiei de şomaj pentru angajaţii a căror activitate a fost restricţionată din raţiuni de protecţie sanitară”.

„De asemenea, reprezentanţii sectorului cultural independent vor fi implicaţi activ în consultările pentru definitivarea unei scheme de ajutor de stat dedicate actorilor independenţi, aflată în lucru, într-o etapă avansată, la Ministerul Culturii. Totodată, vor fi derulate consultările şi cu privire la crearea unui registru al operatorilor culturali, în scopul asigurării accesului nediscriminatoriu al entităţilor din sectorul cultural la măsurile de sprijin”, se arată în postare, scrie Agerpres.

Premierul a subliniat că are toată deschiderea pentru continuarea consultărilor în scopul identificării cât mai rapide a soluţiilor pentru susţinerea sectorului cultural, menţionează sursa citată.

La întâlnire au mai participat vicepremierul Raluca Turcan, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, şi primarul general ales al Capitalei, Nicuşor Dan.

Visits: 16

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *