Tim Drone

Alegeri parlamentare 2020. Toate informațiile despre cum se desfășoară scrutinul organizat azi. LIVE TEXT

Alegeri parlamentare 2020. S-a dat startul alegerilor parlamentare din dat de 6 decembrie! Secțiile de votare s-au deschis la ora 07:00, iar mulți români au trecut deja pragul acestora pentru a-și alege favoriții care să-i reprezinte în Parlamentul României pentru următorii 4 ani.

S-a dat startul la alegerile parlamentare din data de 6 decembrie 2020

Secțiile de vot s-au deschis la ora 7:00 dimineața și se vor închide la ora 21:00, dar programul acestora poate fi prelungit până cel târziu la ora 23:59, în funcție de numărul de alegători. Peste 18 milioane de alegători sunt aşteptaţi astăzi la urne în cele peste 18.000 de secţii organizate în ţară.

Printre cei care au votat deja se numără și președintele Klaus Iohannis, care s-a prezentat la urne în jurul orei 09:00. Șeful Statului a votat la Liceul Jean Monnet din București pentru ”un Parlament mai bun”.

Update 10:35. Europarlamentarul Rareș Bogdan s-a prezentat la vot: „Am votat pentru gazul primit în ochi pe 10 august. Am votat pentru o Românie unde cetățenii să se poata întoarce acasă”.

Update 10:00. Prezența la vot până la această oră este de 5.05% pe țară, iar în Capitală, prezența la vot până la această oră este de 4.70%.

Update 9:50. Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, a votat și a declarat că aşteaptă de la viitorul Parlament „stabilitate politică, predictibilitate şi mai puţine certuri inutile”.

Update 9:40. Elena Băsescu a votat și a avut un mesaj pentru toți cetățenii: Am votat cea mai bună echipă pentru judeș și cel mai bun program de guvernare pentru țară.

Update 9:20. Alexandru Rafila a ajuns și el la vot, și la fel ca cei dinaintea sa, a îndemnat oamenii să-ți exercite dreptul la vot. Acesta a declarat că “pentru a reveni la o viață normală e necesar să trecem cu bine peste pandemie. Scopul acestui vot este ca România să depășească această criză și să aibă un sistem sanitar care să performeze”.

Update 8.30. Ludovic Orban a îndemnat românii să iasă în numpăr cât mai mare la vot și i-a asigurat că măsurile de protecție sunt stricte , astfel că nu este niciun pericol de contaminare dacă sunt respectate.

Update 8.20. Marcel Ciolacu, președintele PSD, a votat duminică dimineață la alegerile parlamentare și i-a îndemnat pe români să meargă la vot, pentru că „este un vot crucial”.

Update 8.10. Dacian Cioloș a votat la Zalău: “Să apropiem parlamentul de societatea românească și să facem împreună ce ne dorim”, a declarat și Dacian Cioloș.

Update 7.01. Marcel Vela a votat la Caransebeș. “Am votat pentru o lume mai bună”, a spus el.

Alegeri parlamentare 2020
Klaus Iohhanis la alegeri parlamentare 2020

Președintele Klaus Iohannis a votat pentru ”un Parlament mai bun”

”Avem șansa de a alege un Parlament mai bun, care realmente se ocupă de problemele românilor și un Parlament care face legi bune pentru România. Este însă extrem de important să mergem la vot”, a spus Klaus Iohannis, după ce a votat.

”Alegerile nu se câștigă în sondaje, se câștigă la urne. Este foarte clar: fiecare vot contează. Astăzi este foarte important, vă rog, mergeți la vot”, a adăugat președintele.

Alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020 au loc într-un context special, cel al pandemiei de coronavrus. Toți cetățenii trebuie să respecte anumite reguli, menite să-i protejeze pe ei și pe cei din jur:

  • Purtarea corectă a măştii de protecţie este obligatorie, atât pentru alegători, cât și pentru personalul secției de votare;
  • Păstrarea unei distanțe fizice de cel puțin un metru între alegători și între alegători și membrii secției de votare. Locurile de staţionare în sediul secţiei de votare şi în afara acesteia, sunt marcate corespunzător;
  • Stabilirea unor circuite separate de intrare şi de ieşire în sediul secţiei de votare;
  • Măsurarea temperaturaturii la intrarea în sediul secţiei de votare;
  • În secția de votare este permisă prezența concomitentă a maximum 5 alegători, iar numărul total al persoanelor care sunt prezente în acelaşi timp în localul de vot, pe durata numărării voturilor, nu poate fi mai mare de 20;
  • Alegătorul își așează singur buletinul în suportul terminalului informatic, pentru a fi scanat, iar apoi primește timbrul care atestă că a votat, pe care și-l lipește pe actul de identitate.
Visits: 32

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *