Tim Drone

FĂRĂ PRECEDENT în istoria handbalului: Două meciuri simultane s-au terminat la egalitate, cu același scor

Spania – Brazilia și Croația – Japonia sunt cele două meciuri de la Mondialul de handbal masculin din Egipt care s-au încheiat vineri cu același scor de egalitate, 29-29, în cea de-a doua zi a competiției, situație nemaiîntâlnită în istoria turneului final.

Spania și Brazilia sunt două din posibilele pretendente la fazele superioare ale mondialului egiptean. În tabăra cariocas a evoluat vineri Jose de Toledo, handbalist „înregimentat” în România, la Minaur Baia Mare, care a marcat 3 goluri pentru echipa sa. Meciul i-a avut în avantaj pe sud-americani în primele 15 minute, după care ibericii au trecut la timonă, având pe alocuri chiar și 6 goluri în față.

Toledo & Co s-au mobilizat în ultimele 10 minute, au recuperat pas cu pas și au egalat la 26-26, preluând chiar conducerea cu un minut înainte de final.

Spania a marcat pentru 29-29 și cele două reprezentative și-au împărțit frățește cele două puncte, un rezultat care nu le avantajează pe niciuna.

Croația – Japonia 29-29 (14-17)

Reprezentativa florii de cireș a fost la un pas de a furniza cea mai mare surpriză de până acum a turneului. Croația, fostă campioană și vicecampioană mondială, era favorită certă înaintea meciului, însă nu a arătat asta și în teren, unde japonezii au condus, spre surprinderea generală, chiar și cu 6 goluri, în prima repriză. Croații au avut dificultăți mari în a recupera diferența, în fața unei echipe care a jucat în viteză și a surprins pe contraatac. Totuși, experiența superioară și-a spus cuvântul și croații au revenit gol, după gol, egalând la 23-23. Nici de aici însă nu au putut să treacă în avantaj, niponii smulgând în cele din urmă egalul.

Celelalte partide din prima parte a zilei de vineri s-au încheiat cu rezultate scontate, Germania surclasând Uruguay, scrie mediafax.ro.

Qatar – Angola 30-25

Argentina – Congo 28-22

Germania – Uruguay 43-14

Au mai rămas de jucat vineri meciurile Danemarca – Bahrain, Tunisia -Polonia și Ungaria – Capul Verde, scrie stiripesurse.ro.

Visits: 7

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *