Tim Drone

Reacţia Oliviei Steer după ce Mircea Cărtărescu i-a demonstrat că nu are dreptate: “Am fost orbită”

După ce scriitorul Mircea Cărtărescu a demontat spusele Oliviei Steer, arătându-i cu subiect și predicat că nu are dreptate,a venit rândul acesteia să-i de replica. A făcut-o tot pe Facebook, cerându-și scuze public pentru că nu a știut forma dativ-genitiv a cuvântului ”dragă”, conform DOOM. Amintim că Olivia Steer l-a acuzat pe Facebook pe Mircea Cărtărescu că a făcut o greșeală gramaticală, fapt demontat de către scriitor ulterior, tot public.

Reacţia Oliviei Steer după ce Mircea Cărtărescu i-a demonstrat că nu are dreptate

Însă, cu toate acestea, Olivia Steer a găsit și o ”scuză” pentru gafa sa, spunând că a fost absolut ”orbită” de certificatul de vaccinat al lui Mircea Cărtărescu, despre care continuă să-și mențină părerea, și anume că, nu ar fi trebuit să-i îndemne pe cititori să se imunizeze, la rândul lor, cu un vaccin, ”experimental”. Iată ce a postat Olivia Steer pe pagina sa de Facebook.

”Îi datorez domnului Mircea Cartarescu scuze publice pentru faptul că l-am suspectat si acuzat că nu cunoaște forma de dativ (feminin, singular) a adjectivului “dragă”. Domnia sa are dreptate cînd spune că nu am consultat înainte DOOM-ul, pentru a mă asigura că adjectivul cu pricina este variabil, cu doar trei forme, iar nu cu patru, cum credeam eu, și – prin urmare – articolul “-i” se atașează formei unice de plural (“dragi”). Greșeala mea e evidentă și absolut regretabilă. Mea culpa!

În apărarea mea, nu pot să spun decît că am fost or-bi-tă de cerificatul de vaccinat al domnului Cărtarescu, dar mai ales de îndemnul domniei sale către toți cititorii săi de a se imuniza cu un vaccin experimental, pentru ale cărui efecte secundare anticipate (în mod oficial) producatorii au fost exonerați de raspundere penală și financiară, în mai toate statele lumii, în contradicție cu legile si regulile de etica medicală, universal valabile.

Ce a scris Olivia Steer pe Facebook
Ce a scris Olivia Steer pe Facebook

”Toți putem greși”

Domnul Cărtarescu este cu adevărat liber să își asume orice risc personal, dacă dorește, vaccinîndu-se cu vaccinuri experimentale, care nu au trecut testele de siguranță. Legea îi permite să se joace cu propria sa viață, ca un ruletist dintr-un roman de groază, iar noi nu ne putem opune. Dar, înainte să facă recomandări periculoase mulțimilor însetate de modele autentice, a consultat lista cu efectele secundare ale noilor vaccinuri? Sau a presupus, la fel ca mine, în postarea de ieri, că știe bine, ceea ce nu știe nimeni, pe de-a-ntregul, în momentul de față? Iar dacă le-a citit și le cunoaște gravitatea, este, oare, corect și moral să îndemne oamenii să își pună în pericol sănătatea și viața, prin injectarea unui ser atît de controversat, care face obiectul monitorizărilor oficiale atente, vreme de doi ani, de aici înainte?

Nu știu sigur nici un raspuns la aceste întrebări, firește. Ceea ce știu însă e că toți putem greși. Și asta și facem, de cele mai multe ori. Unii pot face erori de imagine și gramaticale (minore sau nu), alții de conșiință sau, în cel mai bun caz, de entuziasm nejustificat”, a scris Olivia Steer pe pagina de Facebook.

Reamintim că Mircea Cărtărescu s-a vaccinat împotriva noului coronavirus.

”M-am vaccinat anti-Covid și sfătuiesc pe toată lumea s-o facă. E o mare șansă să fim printre primii în lume, vaccinul să fie de la cele mai credibile firme și gratuit. Să refuzi, căzut în mare, acest colac de salvare mi se pare absurd”, a notat scriitorul Mircea Cărtărescu pe pagina sa de Facebook.

Visits: 8

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *