Tim Drone

O aliată a lui Aleksei Navalnîi a fost reţinută în Rusia. Este acuzată de instigare la proteste

Liubov Sobol, o aliată a lui Alexei Navalnîi, a fost reținută la Moscova. Ea este acuzată de instigare la organizarea de proteste ilegale.

Avocatul lui Liubov Sobol, o cunoscută influenceriță pe rețelele de socializare, a declarat că clienta sa “a fost reţinută pentru că a făcut apeluri la organizarea de manifestaţii neautorizate”.

Reținerea acesteia a venit după ce le-a cerut simpatizanţilor lui Navalnîi să participe la proteste sâmbătă în zeci de oraşe din Rusia, pentru a solicita eliberarea liderului opoziţiei.

Liubov Sobol a fost reţinută de mai multe ori în ultimele săptămâni, dar presa rusă scrie ca va fi eliberată după expirarea perioadei de reţinere întrucât este mama unui copil mic.

Opozantul rus Alexei Navalnîi a fost arestat duminică seara, la punctul de control al paşapoartelor de pe aeroportul Şeremetievo din Moscova.

Autoritatea penitenciară din Rusia (FSIN) a confirmat că agenţii l-au reţinut pe Navalnîi, cel mai cunoscut critic al preşedintelui Vladimir Putin, transmite agenţia Interfax, preluată de Reuters.

Alexei Navalnîi a decis să se întoarcă acasă, deși știa că șansele de a fi arestat sunt foarte mari. Anterior plecării sale, se afla sub supraveghere din cauza unor dosare, iar absența de la întâlnirea periodică cu polițiștii ducea automat la arestare.

Visits: 8

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *