Tim Drone

Franța se pregătește de al treilea lockdown: Mutaţiile coronavirusului echivalează cu o nouă epidemie

Franța va intra, foarte probabil, într-un al treilea lockdown, după ce numărul infecțiilor cu noul coronavirus a început din nou să crească, iar tulpinile mutate din Marea Britanie și Africa de Sud au început să se răspândească tot mai mult.

Consilierul ştiinţific principal al guvernului de la Paris, Jean-François Delfraissy, a declarat că autoritățile trebuie să decidă cât mai repede ce măsuri vor lua.

„Dacă nu înăsprim măsurile, ne vom regăsi de la jumătatea lunii martie într-o situaţie extrem de dificilă. Vom avea probabil nevoie să intrăm din nou în lockdown”, anticipează responsabilul francez.

„Săptămâna acesta va fi critică, politicienii trebuie să decidă”, a indicat Delfraissy, sugerând ca noul noul lockdown, care ar fi al treilea în Franţa de la începutul pandemiei, să înceapă în februarie odată cu vacanţa şcolară de două săptămâni, care să fie prelungită cu încă o săptămână.

Potrivit specialistului francez, apariţia noilor mutaţii ale coronavirusului SARS-CoV-2 detectate în Marea Britanie, Africa de Sud şi Brazilia echivalează cu începerea unei noi epidemii

Franţa a raportat duminică 18.436 de noi cazuri de COVID-19 şi 72 de decese asociate acestei boli. Numărul pacienţilor COVID-19 spitalizaţi este în prezent de 26.393, dintre care 2.965 sunt la terapie intensivă.

Visits: 8

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *