Tim Drone

Problema care va face la fel de mulți morți precum Covid-19. Avertismentul venit de la ONU

Avertismentul venit de la ONU, de la unul dintre cei mai renumiți experți ai Organizației Națiunilor Unite. Care este problema care va face la fel de mulți morți precum Covid-19: „Va fi o criză anuală, nu un eveniment izolat”.

Avertismentul venit de la ONU. Problema care va face la fel de mulți morți precum Covid-19

Eforturile aproape disperate ale guvernelor din întreaga lume pentru a menține economiile pe linia de plutire ar putea avea consecințe grave asupra oamenilor. Mark Carney, unul dintre cei mai renumiți experți ONU, fost guvernator al Băncii Angliei și reprezentantul Organizației Națiunilor Unite pe probleme de climă și finanțe, a dezvăluit care este problema care va face la fel de mulți morți precum Covid-19. Acesta a explicat că țările investesc insuficient în reducerea emisiilor de carbon. În viitorul foarte apropiat, poluarea ar putea duce la o creștere îngrijorătoare a mortalității, este avertismentul venit de la ONU.

Adevărul este că, în ultimul an, în contextul restricțiilor de crculație impuse în timpul pandemiei de Covid-19, emisiile de carbon au scăzut. Problema se pune, însă, cu privire la cât de „verde” va fi revenirea la normal. Soluția lui Mark Carney: investiții mai inteligente, scrie BBC.

„Dacă nu se iau măsuri, lumea se îndreaptă către rate de mortalitate echivalente cu cele din criza COVID, în fiecare an, până la mijlocul secolului. O criză anuală, nu doar un eveniment izolat”, a explicat Carney.

Cum poate fi evitată problema care va face la fel de mulți morți precum Covid-19

Carney a făcut o comparație tulburătoare între pandemia provocată de virusului SARS-CoV-2 și efectele pe care ar putea să le aibă poluarea extremă în lume. El a explicat pentru BBC, pas cu pas, de ce crede că poluarea ar putea ucide, anual, la fel de mulți oameni, dacă nu chiar mai mulți, precum Covid-19, referindu-se la una dintre măsurile luate de autoritățile sanitare pentru a preveni răspândirea virusului.

„Una dintre cele mai mari probleme este că nu te poți autoizola de climă”, a spus fostul bancher.

Reprezentantul ONU are și o soluție ce ar putea împiedica un dezastru ecologic.

„Scara investițiilor în energie, energie durabilă și infrastructură durabilă trebuie să se dubleze. În fiecare an, pentru următoarele trei decenii, 3,5 miliarde de dolari pe an. Este o oportunitate enormă de investiții”, a explicat acesta, potrivit BBC.

Avertismentul venit de la ONU
Mark Carney, reprezentant ONU

Carney a subliniat că, în prezent, guvernele ce investesc sume de bani colosale, vorbim despre miliarde de dolari, în diferite planuri de redresare, în încercarea de a salva economiile naționale de pe marginea prăpastiei, se concentrează exclusiv pe pierderile de locuri de muncă și pagubele economice cauzate de blocaje, în loc să caute și oportunități „verzi”.

„Puterea banilor” va juca un rol decisiv

Reprezentantul ONU pe probleme de climă și finanțe a declarat că „puterea banilor” va avea cel mai important rol în combaterea schimbărilor climatice. Acesta a adăugat că, odată cu întoarcerea Statelor Unite ale Americii în lupta împotriva schimbărilor climatice, problema va fi reînnoită.

În 2020, cea mai mare sursă de poluare a lumii, China, a stabilit ca, până în anul 2060, să devină neutră în carbon. Cu toate că merge mai departe cu construirea de centrale electrice pe bază de cărbune și își extrage aproape 70% din putere din combustibili fosili, China va fi o parte esențială a soluției, spune BBC.

„Aducem sistemul într-o poziție în care, fie că este vorba de o bancă, fie de cineva care investește o cantitate mică de economii pe piață, ei pot alege felul în care investesc. Au informațiile și pot alege să facă parte din soluție”, a încheiat Carney.

Visits: 92

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *