Tim Drone

Victor Rebengiuc a împlinit 88 de ani, dar nu a sărbătorit. „Bătrânețea aduce probleme supărătoare”

În 10 februarie, marele actor Victor Rebengiuc a împlinit 88 de ani. Mărturisește că nu a sărbătorit în niciun fel și că nici nu-i plac cadourile, ci a preferat să petreacă o zi normală.

Victor Rebengiuc

„Eu nu fac parte din categoria celor cărora le place să-şi sărbătorească ziua de naştere. Pe măsură ce avansezi în vârstă, totul se schimbă. Azi sunt bine, dar tot îmi petrec durerile, în felul meu. Bătrâneţea aduce cu sine probleme de tot felul, multe supărătoare, dar şi un nivel ridicat de îngrijorare cu privire la starea proprie de sănătate, a celor din jurul tău sau alte lucruri, mai mult sau mai puţin importante. Aşa că, de ziua mea, nu există festivităţi aniversare. Nu-mi plac! Va fi un program normal, întreaga zi. Nu-mi plac cadourile, şi nu de ieri, de azi. De fapt, cred că nici nu ştiu să fi fost vreodată un tip care să fi avut arta de a face cadouri inspirate. Ce aş putea dărui eu azi? O maşină, un tren, cum am văzut că fac alţii prin alte locuri? Nu ştiu ce să dau drept cadou, vă spun sincer”, s-a destăinuit Victor Rebengiuc pentru cei de la impact.ro.

Victor Rebengiuc a fost crescut de bunici

Victor Rebengiuc a crescut într-o familie modestă și, de la trei ani, a fost crescut de bunicii materni, după ce părinții s-au separat. Din motive financiare, a copilărit în cartiere mai sărace ale Capitalei, în Dristor, în Rahova, în Dealul Spirii. Mama a lucrat ca funcționar și s-a pensionat de la Ministerul Transporturilor. Victor Rebengiuc spunea că datorează mult studiilor de la liceul militar, cursuri care l-au deprins cu disciplina și i-a format caracterul.

Victor Rebengiuc, căsătorit din 1965 cu actrița Mariana Mihuț

Pe Mariana Mihuţ a întâlnit-o în timpul filmărilor la „Pădurea spânzuraţilor“. În 1965 s-au căsătorit, iar zece ani mai târziu l-au avut pe Tudor. „Da, cu Mariana cred că a fost dragoste la prima vedere. Am fost tot timpul unul lângă celălalt, ne-am susţinut şi ne-am ajutat. Nu discutăm decât foarte rar despre teatru, fiecare îşi gândeşte profesia în felul său. Acasă ne vedem mai mult de treburile casnice. Lucrurile au mers bine între noi, cu perioade minunate, alteori cu neînţelegeri inerente într-o căsnicie. Am trecut peste tot ceea ce era dificil cu tact, cu răbdare, cu dorinţa de a rămâne împreună. E esenţial că ne-am păstrat tot timpul simţul umorului. Glumim, ne tachinăm şi ne contrazicem inteligent, iar lucrurile se rezolvă de la sine. Nu cu mult timp în urmă, Mariana mi-a spus în timpul unei discuţii: «Mi-ai scos păr alb». I-am răspuns: «Dragă, tu mi-ai scos părul cu totul»“, spune actorul.

Rebengiuc i-a dat fiului numele bunicului său. „Tudor, Tudor, Tudorel/ Băiatul lui Victorel/ Cuminţel şi frumuşel/ Nu mai e nimeni ca el? Tudor, Tudor, Tudorel!“, aşa îi cânta Rebengiuc băiatului său. „Mi-am dorit să fiu prietenul băiatului meu, pentru că eu am suferit mult în copilărie din lipsa unui tată“, povesteşte actorul. Tudor a devenit arhitect şi i-a dăruit de curând un nepoţel, pe Mircea-Maxim. „Tudor a devenit un om echilibrat şi pe picioarele lui, în ciuda răsfăţului exagerat din partea tatălui. Totul a fost însă făcut cu multă dragoste şi măsură. Dragoste şi măsură, poate tocmai astea sunt cuvintele care l-ar caracteriza pe soţul meu“, povesteşte în carte Marian Mihuţ. „Îmi pare rău că, dintr-o preconcepţie, nu am jucat mai mult alături de soţia mea. Este foarte talentată“, a spus Victor Rebengiuc, scrie adevarul.ro, citat de click.ro.

Visits: 4

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *