Tim Drone

Un moldovean i-a furat unui coleg de serviciu o sumă uriașă. Cum l-a păcălit pe un angajat al băncii să-l ajute

Un bărbat din Suceava s-a trezit că are rate la bancă, deși el nu a făcut niciodată un împrumut! A crezut că este o greșeală, dar reprezentantul băncii a insistat. Bărbatul a mers la poliție, iar oamenii legii au făcut cercetări al căror rezultat i-a șocat atât pe ei, cât și pe bărbatul respectiv.

Un bărbat din Suceava i-a furat unui coleg de serviciu o sumă uriașă

Oamenii legii din Sucava s-au confruntat cu un furt de identitate care s-a terminat cu un dosar penal pentru un sucevean. Procurorii au aflat că bărbatul respectiv a accesat contul bancar al unui coleg, de unde a sustras aproape 60.000 de lei. Schema, realizată prin furtul de date personale și inducerea în eroare a unui operator de call center, îl va trimite după gratii, în cazul în care va fi găsit vinovat de către magistrații suceveni.

Individul are acum dosar penal pentru că i-a furat banii colegului său, iar acuzațiile sunt unele destul de grave: fraudă informatică, înşelăciune, acces ilegal la un sistem informatic şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

Un barbat din Suceava i-a furat unui coleg de serviciu o suma uriasa
Un barbat din Suceava i-a furat unui coleg de serviciu o suma uriasa

Avea acces la datele personale ale colegului său de serviciu

Mai exact, bărbatul care lucrează la o firmă și are acces la datele bancare ale colegilor săi, a transferat 20.000 de lei din contul colegului, dar nu s-a oprit aici. A făcut chiar și un credit de nevoi personale pe numele colegului său de muncă, în valoare de 38.894 lei. Toți banii i-a trimis însă în contul soției sale, apoi i-a scos și i-a cheltuit.

“Inculpatul, care, în virtutea atribuţiilor de serviciu în calitate de angajat al unei societăţi comerciale, avea acces la unele conturi IBAN, titularii acestora şi datele personale ale angajaţilor, a obţinut datele necesare accesării contului bancar al unui coleg şi prin apelarea serviciului Call Center, comunicând operatorului toate datele solicitate, pe care le cunoştea în virtutea atribuţiilor de serviciu, şi-a asigurat accesul la contul acestuia, din care a retras sume de bani sau a efectuat cumpărături”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Visits: 19

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *