Tim Drone

Se pune la cale orașul-laborator viu pentru toate tehnologiile viitorului (VIDEO)

Se numește “Woven City” (“Oraşul ţesut”) și este de fapt un cartier experimental situat la poalele celebrului Munte Fuji, aflat în centrul Japoniei.

Acest proiect oraș vizionar face parte din programul Toyota pentru dezvoltarea unui oraş în totalitate conectat, un mare laborator pentru toate tehnologiile viitorului, precum conducerea automată, robotica sau inteligenţa artificială, potrivit AFP.

Totul va permite cercetătorilor să îşi testeze produsele în viaţa reală, iniţial cu 360 de locuitori, apoi cu 2.000, odată ce se va dezvolta, după cum au declarat oficialii Toyota.

Inventatorii şi angajaţii grupului vor fi cobaii acestui program.

Responsabilii Toyota au organizat în zona cu o suprafaţă de 175 de hectare o ceremonie de inaugurare a oraşului unde s-a aflat odată o fabrică Toyota, care şi-a închis porţile anul trecut.

Mediu, eficienţă şi automatizare

Proiectul “Woven City” începe oficial astăzi”, a declarat preşedintele Toyota, Akio Toyoda, citat într-un comunicat.

Naşterea acestui oraş inteligent face parte din strategia de dezvoltare a constructorului nipon de noi tehnologii, în timp ce schimbările reglementărilor şi ale gusturilor consumatorilor continuă să împingă industria auto globală către mai mult respect pentru mediu, eficienţă şi automatizare.

Toyota şi-a dezvăluit proiectul de “laborator viu” în ianuarie 2020 la salonul Consumer Electronics Show (CES) din Las Vegas, invitând la colaborare investitori din lumea întreagă.

[embedded content]

Visits: 79

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *