Tim Drone

Maria Zaharova: „Uniunea Europeană își pierde suveranitatea”

Uniunea Europeană își pierde suveranitatea și încetează să acționeze în favoarea propriilor sale interese, urmând indicaţiile de la Washington, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova (foto).

Purtătorul de cuvânt al MAE rus a făcut declarațiile într-un interviu acordat postului de televiziune „Zvezda”, potrivit tass.ru.

Uniunea Europeană își pierde suveranitatea, dacă nu cumva și-a pierdut-o de mult timp, în multe probleme, în special legate de afacerile internaționale și acționează la ordinele venite de la Washington, împotriva propriilor interese”, a declarat diplomatul rus.

Maria Zaharova a subliniat, de asemenea, că retorica agresivă a Bruxelles-ului față de Rusia nu înseamnă că restul lumii nu o mai acceptă. „Lumea aşteaptă ca Rusia să livreze vaccinul. Ambasadele noastre sunt încărcate de cereri din partea partenerilor, a ministerelor de externe, a ministerelor sănătăţii, a personalităţilor publice, a oamenilor simpli, care ne spun că sunt interesaţi de „Sputnik V” şi doresc să producă, să achiziţioneze sau să se vaccineze.

Ei vor să coopereze cu noi. Acest lucru se întâmplă peste tot în lume: de la America Latină până în Asia, de la nord la sud, primim aceste cereri de peste tot”, a mai spus Maria Zaharova.

Visits: 10

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *