Tim Drone

Ce arată rezultatul necropsiei bărbatului care a murit a doua zi de la vaccinarea cu serul retras de la AstraZeneca

Ce arată rezultatul necropsiei bărbatului care a murit a doua zi de la vaccinarea cu serul retras de la AstraZeneca. Directorul DSP Gorj, declarații oficiale despre acest caz.

Rezultatul necropsiei bărbatului care a murit a doua zi de la vaccinarea cu serul retras de la AstraZeneca

Este cazul ce a cutremurat opinia publică, mai ales în contextul controverselor legate de un lot suspect de doze al vaccinului produs de AstraZeneca. Directorul DSP Gorj, Narcis Stoian, a dezvăluit ce arată rezultatul necropsiei bărbatului care a murit a doua zi de la vaccinarea cu serul retras de la AstraZeneca.

„Medicii care i-au făcut necropsia au zis că a făcut un infarct miocardic. Avea inima mărită.(…) Noi, ieri, am fost informați, printr-o instrucțiune, să retragem vaccinurile din acest lot, care mai sunt în stocurile centrelor de vaccinare. (…) Noi nu știam despre acest lot că are probleme. Doar preventiv, până se fac verificări de către EMA, se retrage acest lot de vaccin. Se va aduce alt vaccin, din alt lot”, a declarat Narcis Stoian, director DSP Gorj.

Potrivit directorului Direcției de Sănătate Publică Gorj, legiștii nu au stabilit o legătură între vaccin și decesul bărbatului. Narcis Stoian a mai declarat că 1.500 de doze de vaccin din lotul problematic retras au fost ditribuite în județul Gorj. Cu ele au fost vaccinate 1.083 de persoane. „La AstraZeneca n-am mai avut raportată nicio reacție adversă”, a mai adăugat directorul DSP Gorj.

Anunţ important despre vaccinul AstraZeneca. Restricţiile de vârstă, eliminate
Vacin Astra Zeneca

Bărbatul a murit în timp ce era la serviciu

Bărbatul care a murit a la 24 de ore de la vaccinarea cu serul retras de la AstraZeneca a căzut ca secerat în timp ce se afla la serviciu. Cu 24 de ore înainte, se prezentase la centrul de vaccinare din Bumbești-Jiu, unde i-a fost administrată prima doză din lotul problematic. Reprezentanţii CNCAV au precizat atunci că în urma triajului medical, efectuat potrivit protocoalelor medicale, nu au fost indicate probleme cronice de sănătate.

„A doua zi, pe 1 martie a.c., în jurul orei 8.00, în timp ce se afla la serviciu, persoana a suferit un stop cardio-respirator, situaţie care a impus solicitarea unui echipaj de prim-ajutor de la Ambulanţă. Persoanei i s-au aplicat manevrele de resuscitare atât în ambulanţă, cât şi în unitatea de primiri urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu Jiu, iar în seara aceleaşi zile, în jurul orei 21.00, s-a declarat decesul pacientului”, au transmis reprezentanţii CNCAV.

„Când l-am văzut efectiv m-a şocat”

Un coleg al bărbatulu a descris momentul în care acesta a căzut ca secerat. „Am auzit strigând că a leşinat Ionelaş şi că a căzut. Când l-am văzut efectiv m-a şocat, pentru că am văzut că nu mai avea niciun semn vital”, a declarat acesta, potrivit observatornews.ro.

„Mi-a zis că e bine, că şi-a facut căldura şi că stă la televizor. Asta mi-a spus”, a declarat mama bărbatului, distrusă de durere, pentru aceeași sursă.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţatjoi seară că peste 77.000 de doze de vaccin din lotul AstraZeneca oprit de la utilizare în Italia au fost folosite deja în România, fiind rămase peste 4.200 de doze. „Ca măsură de extremă precauţie s-a hotărât carantinarea temporară a dozelor rămase până la finalizarea evaluării Agenţiei Europene a Medicamentului”, a anunțat CNCAV.

Visits: 16

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *