Tim Drone

Mesajele confuze ale lui Arafat pentru cei vaccinați: de ce este nevoie să te și testezi

Autoritățile de la București, în frunte cu Raed Arafat, au oferit aseară mesaje mixte legate de beneficiile pe care le dobândești după vaccinarea împotriva noului coronavirus.

Mulți dintre cei care s-au vaccinat în România, pe lângă a preveni îmbolnăvirea, au făcut-o pentru a ieși din țară cu dovada vaccinării, fără să se mai testeze de fiecare dată. Pornind de la această premisă, oficialii europeni lucrează de ceva timp la pașaport verde care să ateste statutul de persoană vaccinată și, implicit, de om ce poate călători liber.

În opinia Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, situația este un pic mai complicată decât atât. Raed Arafat a menționat că este posibil ca celor vaccinați să li se ceară și un test negativ Covid, independent de momentul vaccinări. Argumentul său în acest sens este că s-ar putea să fii vaccinat, dar să ai o formă asimptomatică a bolii pe care o poți da mai departe.

„Se poate cere testul pentru că s-a dovedit că poți fi purtător asimptomatic. Vaccinul limitează șansa de a te infecta, dar nu o anulează. Uneori se cere în comun”, a spus șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Nu a trecut mult de la acele afirmații până când oficialul a conștientizat că s-ar putea să se înșele în privința afirmațiilor îngrijorătoare. Arafat a precizat că, din câte știe, la urcarea în avion cei care au certificat de vaccinare sau au avut Covid sunt scutiți de teste Covid, adăugând că va verifica informația pentru a nu fi greșită, potrivit Mediafax.

Arafat a comentat și necesitatea măștii în sezonul cald, în contextul în care s-a vehiculat posibilitatea scoaterii măștii la temperaturi ridicate. „Masca nu era pentru frig. Prezența unei tulpini agresive justifică purtarea măștii în zone publice”, a atras atenția șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. Rămâne să vedem cât va dura până când va oferi informații contradictorii cu cele de mai sus.

Visits: 15

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *