Tim Drone

Ce se întâmplă cu cazurile de coronavirus în școlile românești, după ce s-au închis multe dintre ele

În cazul în care ai fost convins că deschiderea școlilor a dus la o explozie a numărului de cazuri de coronavirus, se pare că situația din instituțiile românești de învățământ arată mai bine ca niciodată.

Deși foarte mulți părinți au fost îngrijorați în legătură cu starea sănătății copiilor lor care s-au întors pe băncile școlii, într-o intervenție la Digi24, ministrul Educației a venit cu mai multe vești bune. Oficialul a atras atenția că, în ultima săptămână, s-a înjumătățit numărul cazurilor de infectare, atât în rândul elevilor, cât și al cadrelor didactice. În ultimele șapte zile au fost depistate 181 de cazuri de Covid-19, în timp ce în săptămâna anterioară discutam de 376 de infectări, conform datelor furnizate de Sorin Cîmpeanu.

„În perioada 8-15 martie, rata de infectare în școli a fost jumătate față de perioada precedentă, 1-10 martie, respectiv în total am avut 181 de infectări în perioada 8-15 martie, față de 376 de infectări în perioada anterioară, în cazul elevilor și, de asemenea, puțin peste 300 în rândul personalului din învățământ, față de 545 în perioada anterioară”, a declarat ministrul Educației la Digi24.

În cazul în care ai crezut că scăderea numărului de cazuri este proporțională cu numărul unităților de învățământ închise în acest timp, ministrul a contrazis această ipoteză și a atras atenția că s-au închis doar 216 clase dintre cele 136.000 din România.

„În școli, rata de infectare este mult sub media națională, școala nu te îmbolnăvește. Beneficiile educației sunt mai mari decât riscurile. Atâta vreme cât riscurile nu pot fi eliminate, trebuie gestionate”, a mai spus ministrul.

Problema majoră cu care ne mai confruntăm la această oră ține totuși de reticența părinților la testele rapide efectuate în școli. Din păcate, doar 5000 astfel de teste au fost efectuate în instituțiile de învățământ din România de la începere semestrului doi și revenirea copiilor în bănci, un eșec. „Testarea antigen rapidă în școli a mers foarte prost”, a concluzionat ministrul.

Visits: 25

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *