Tim Drone

Centrele de vaccinare pentru populație ar putea fi organizate de marile companii. Gheorghiță spune că ia în calcul posibilitatea

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a afirmat că centrele de vaccinare ar putea fi organizate de către marile companii. Potrivit medicului, acest demers ar fi unul pozitiv și menționează faptul că a primit mai multe propuneri.

Centrele de vaccinare ar putea fi organizate de marile companii

Valeriu Gheorghiță a afirmat în cadrul Digi24 faptul că mai multe companii au propus organizarea propriilor centre de vaccinare pentru angajați. Astfel, coordonatorul campaniei de vaccinare privește cu ochi bune această soluție, cu atât mai mult cu cât, operatorii economici s-au arătat deschiși în a primi la vaccinare și persoane care fac parte din populația generală.

„Va exista această posibilitate, și avem multe solicitări de la mari operatori economici care au și posibilitatea, își și doresc să organizeze centre de vaccinare, și mai mult decât atât, să le pună și la dispoziția populației generale. Adică să preia și din populația generală.

Mi se pare un demers foarte bun, și cred că trebuie să agreăm acest demers, tocmai pentru că ne dorim să vaccinăm un număr cât mai mare de persoane. E bine să se organizeze acele centre, acolo unde sunt oamenii cei mai mulți”, a declarat Valeriu Gheorghiță la Digi24.

Avem multe solicitări de la mari operatori economici care au și posibilitatea, își și doresc să organizeze centre de vaccinare, a afirmat Valeriu Gheorghiță
Avem multe solicitări de la mari operatori economici care au și posibilitatea, își și doresc să organizeze centre de vaccinare, a afirmat Valeriu Gheorghiță

Cererile au fost transmise mai departe către DSP

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare a mai adăugat faptul că aceste cereri care au fost primite din partea companiilor, au fost transmise mai departe către DSP-urile județelor, în scopul de a fi creat un circuit funcțional.

„Am primit aceste solicitări, le-am direcționat către direcțiile de Sănătate Publică din județele respective, tocmai pentru a se crea circuitul funcțional. De multe ori, personalul medical este personalul lor propriu, cu care au contracte de prestări servicii, de asigurări medicale, au și spații, au cabinete medicale, și se pot organiza foarte bine chiar în incinta unităților respective.Mi se pare un demers bun, pe care îl susțin”. a mai adăugat Valeriu Gheorghiță.

Un alt lucru benefic este faptul că dacă aceste companii vor prelua din cetățeni în scopul imunizării, circuitul centrelor de vaccinare din țară se va mai fluidiza. Totodată, o altă problemă menționată de către Valeriu Gheorghiță în urmă cu o săptămână, consta în faptul că medicii din centrele de vaccinare nu erau plătiți în urma muncii depuse.

“Sunt semnale pe care și eu le-am primit și le primesc în ședințele cu județele. Este o cerere pe care personalul vaccinator o are pe bună dreptate. Se așteaptă de destul de mult timp să fie efectuate aceste plăți. La debutul etapei a treia e important să se deschidă și alte centre de vaccinare și sunt semnale referitoare la scăderea încrederii că personalul va fi plătit și că nu mai e o dorință atât de mare pentru a se înscrie într-o echipă de vaccinare.

Mai e problema legată de coordonatorii centrelor, care sunt remunerați ca celelalte categorii de medici din personalul vaccinator, având responsabilități suplimentare. Din acest motiv, numărul celor care doresc să preia aceste responsabilități e mai scăzut”, a spus Valeriu Gheorghiță.

SURSĂ ARTICOL

Visits: 7

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *