Tim Drone

Ministrul Educației, o nouă propunere de modificare a structurii anului școlar. De ce nu este de acord cu închiderea școlilor. ”Nu e corect”

Ministrul Educației, o nouă propunere de modificare a structurii anului școlar. De ce nu este de acord cu închiderea școlilor, în contextul în care cifrele arată că epidemia de coronavirus s-a înăsprit.

Sorin Cîmpeanu propune scurtarea semestrului doi cu o săptămână, astfel încât Evaluarea Națională să nu fie mutată

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut o nouă propunere de modificare a structurii anului școlar 2020-2021. De ce nu este acesta de acord cu închiderea școlilor, în contextul în care epidemia de coronavirus se agravează, vedeți în rândurile următoare.

Astfel, Sorin Cîmpeanu propune scurtarea semestrului doi cu o săptămână, lucru care ar permite ca Evaluarea Națională să fie desfîșurată la timpul anunțat inițial, respectiv pe data de 22 iunie.

Elevii si parintii nu vor prelungirea vacantei de primavara
Elevii si parintii nu vor prelungirea vacantei de primavara

Astăzi vor avea loc discuții cu toate părțile implicate

Mâine, în cadrul Comitetului pentru Dialog Social, în care consultăm reprezentanţii profesorilor, elevilor, părinţilor, voi propune varianta reducerii cu o săptămână a celui de-al doilea semestru. Dacă această variantă va fi acceptată înseamnă că examenele naţionale vor rămâne exact aşa cum au fost planificate şi nu vom mai avea problema de predictibilitate.

Mai exact, Evaluarea Naţională pentru toţi elevii clasei a opta ar urma să înceapă pe data de 22 iunie, prima zi după sărbătoarea de Rusalii, şi pe parcursul a trei zile, 22, 23 24 iunie să se deruleze Evaluarea Naţională aşa cum a fost planificată, nicio modificare.

Bacalaureatul s-ar defășura tot la data stabilită inițial

Săptămâna următoare, începând cu data de 28 iunie, aşa cum a fost planificat să se deruleze Bacalaureatul. Această variantă are avantajul că nu modifică nimic din examenele naţionale.

Are, de asemenea, avantajul, pot spune, că nu duce finalul anului şcolar pentru clasele de la clasa pregătitoare până la clasa a şaptea şi de la clasa a noua până la clasa a unsprezecea în afara lunii iunie“, a spus Cîmpeanu, la Digi24.

Propunerea care ar viza prelungirea semestrului doi cu o săptămână

Această a doua propunere va fi făcută astăzi și va însemna o prelungire de o săptămână a semestrului al doilea. “Ar însemna o prelungire de o săptămână, în loc să se încheie pe data de 18 iunie s-ar încheia pe 25 iunie. Având în vedere că este un an atipic, cred că putem să facem acest efort de compromis între nevoia de asigurare a protecţiei sanitare şi nevoia de educaţie.

Este varianta cu care Ministerul Educaţiei se va prezenta mâine în Comitetul pentru Dialog Social. Dacă această variantă va fi agreată, oricum va trebui să decidem într-un fel, pentru că începutul vacanţei, data de 2 aprilie este foarte aproape”, a mai precizat Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

De ce nu vrea Sorin Cîmpeanu să închidă școlile

Nu în ultimul rând, Sorin Cîmpeanu a precizat că nu este corect ca școlile să fie închise, în condițiile în care măsurile impuse sunt respectate și există un pericol mic de infectare cu coronavirus.

Nu este corect să închidem școlile. Nu este corect pentru că în școli măsurile se păstrează cel mai riguros. Și așa am avut pierderi educaționale foarte mari. Sunt pierderi ce țin și de partea emoțională a elevilor“, a mai spus Ministrul Educației.

SURSĂ ARTICOL

Visits: 133

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *