Tim Drone

Încă un festival de renume ajunge online: concertele gratuite de la Glastonbury Festival

Tot mai mulți organizatori de evenimente au început să-și asume faptul că nici 2021 nu va fi anul concertelor cu public. Din acest motiv, festivaluri importante vor fi mutate online.

Nu mai puțin de 203.000 de oameni au fost prezenți în 2019 la Glastonbury Festival, un eveniment fascinant pe durata a cinci zile desfășurat în Pilton, Somerset, pe teritoriul Marii Britanii. Spre deosebire de festivalurile construite doar în jurul muzicii live, acesta mai include și momente de dans, comedie, teatru, cabaret, circ și alte câteva manifestări artistice. Este altfel, iar acesta este și motivul pentru care mulți îi duc dorul.

Ediția din acest an, la fel în ca 2020, va fi transmisă pe internet. Față de anul trecut, însă, o serie de concerte vor putea fi urmărite gratuit, pentru prima oară, prin intermediul YouTube. Ziua pe care trebuie să ți-o treci în calendar este 22 mai 2021. Este important de reținut că prezența live la festival nu va fi posibilă nici de această dată, în schimb, vei putea cumpăra bilete pentru a te bucura de întregul eveniment din confortul căminului.

Partea din Glastonbury Festival care va fi disponibilă gratuit pe internet este intitulată Live at Worthy Farm și se va întinde pe aproximativ cinci ore de concerte. Printre numele care s-ar putea să te motiveze să îți marchezi ziua de 22 mai în calendar se numără Coldplay, Haim și Jorja Smith. Momentele muzicale vor fi intercalate cu momente de recitare (spoken word) din partea unor ”invitați foarte speciali”.

Încasările de la eveniment vor merge la Greenpeace, Oxfam, WaterIad și, cu un pic de noroc, către revenirea la normalitate cu un festival ca pe vremuri în 2022.

Pentru întregul festival, biletele pe care le poți cumpăra de la această adresă costă 23 de euro, dacă ești în Europa, Regatul Unit, Africa și Orientul Mijlociu. Cei din SUA plătesc 27,5 dolari și vor vedea evenimentul decalat, în concordanță cu ora locală.

[embedded content]

SURSĂ ARTICOL

Visits: 16

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *