Tim Drone

Au început vaccinările ”la privat”, în România: lista firmelor care își vaccinează angajații, pe bani proprii

Dincolo de listele online de programare la vaccinare, în România, au început vaccinările de către firme private. Acestea au decis că nu-și mai permit să aștepte după platforma online a autorităților.

Cu excepția unui număr mare de ”băieți” din MAI și a rudelor acestora, singurul mod în care te-ai putut vaccina în România, până la această oră, a implicat utilizarea platformei online de programare. Chiar și dacă te programa medicul de familie la imunizare, numele tău era în prealabil introdus în platforma de pe internet.

La momentul de față, când, în teorie, a început vaccinarea populației generale, oficialii români au început să permită firmelor să-și vaccineze în mod independent angajații. În cel mai rău caz, aceasta este o decizie luată de Prefectura Cluj, fără să fie confirmată și de oficialitățile din alte județe ale țării.

Concluzia importantă este că angajații mai multor companii din Cluj vor fi vaccinați anti-Covid-19 cu vaccinul AstraZeneca fără să treacă prin listele de așteptare și programare de pe site-ul oficial al campaniei de vaccinare. Procesul de imunizare se va desfășura în centre amenajate pe cheltuiala proprie a firmelor din spatele inițiativei.

„Urmare a demersurilor iniţiate de doamna subprefect Irina Munteanu, de a deschide 4 centre de vaccinare cu circuit închis şi operare în Registrul Electronic National de Vaccinări, vor fi vaccinate 20.000 de persoane cu serul AstraZeneca, angajaţi ai companiilor rezidente în parcurile industriale TETAROM şi totodată locuitori ai judeţului Cluj: 2 fluxuri – De’Longhi, 2 fluxuri – Bosch, 1 flux – Emerson, 2 fluxuri – TETAROM 1. Centrele de vaccinare vor fi amenajate, susţinute financiar şi cu personal medical propriu, de companiile beneficiare”, se arată într-o informare a Prefecturii Cluj.

Potrivit sursei citate, la cele şapte fluxuri de vaccinare vor fi arondate toate societăţile rezidente în parcurile industriale, în colaborare directă cu Consiliul Judeţean Cluj şi cu TETAROM SA. Este important de reținut că, în condițiile în care foarte multe vaccinuri de la AstraZeneca rămân nefolosite pentru că românii refuză să opteze pentru ele, proiectul clujenilor nu are nici pe departe o tentă negativă.

SURSĂ ARTICOL

Visits: 10

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *