Tim Drone

Premierul Florin Cîţu, ministru interimar al Sănătăţii

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul de desemnare a premierului Florin Cîţu ca ministru interimar al Sănătăţii, a anunţat Administraţia Prezidenţială, scrie Agerpres.

Florin Cîţu

Prim-ministrul Florin Cîţu l-a revocat, miercuri, pe Vlad Voiculescu din funcţia de ministru al Sănătăţii. El anunţa că interimar la conducerea ministerului va fi vicepremierul Dan Barna. Totodată, şeful Executivului a demis-o pe Andreea Moldovan din funcţia de secretar de stat la Ministerul Sănătăţii.

”Am trimis domnului președinte și propunerea numirii ca ministru interimar la Sănătate a vicepremierului Dan Barna. Având în vedere refuzul, am înaintat o nouă propunere, în persoana mea. O să preiau interimatul până când colegii noștri vor numi o nouă propunere la Sănătate.

Am avut o întâlnire cu secretarii de stat din Ministerul Sănătății, mâine am conferință online cu directorii DSP și cu directorii spitalelor covid. Obiectivul nostru este să ajungem la cele 1.600 de paturi la ATI și să gestionăm această perioadă”, a precizat Florin Cîțu.

Ulterior, şeful statului a semnat decretul privind revocarea din funcţie a ministrului Sănătăţii.

Liderii USR PLUS au criticat decizia premierului de revocare a ministrului Sănătăţii, susţinând că nu au fost consultaţi şi au solicitat o întrunire de urgenţă a coaliţiei de guvernare pentru a discuta despre retragerea încrederii prim-ministrului Florin Cîţu.

PNL şi UDMR au anunţat că îl susţin pe premierul Florin Cîţu, arătând că nu există alternativă la actuala coaliţie de guvernare.

SURSĂ ARTICOL

Visits: 26

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *