Tim Drone

Ce vaccin anti-Covid a vrut să își facă Ion Țiriac. În România nu este aprobat

Ion Țiriac a dezvăluit ce vaccin anti-Covid-19 a vrut să își facă. Serul cu care omul de afaceri a fost cât pe ce să se imunizeze, dacă nu s-ar fi infectat cu coronavirus chiar înainte de data la care a fost programat, nu este aprobat în România. Fostul jucător de tenis a dezvăluit cum l-a afectat pandemia și ce crede că ar trebui să facă cele mai multe persoane în această perioadă.

Ce vaccin anti-Covid a vrut să își facă Ion Țiriac

Ion Țiriac a spus că fiecare persoană ar trebui să se vaccineze anti-Covid-19 și că nu a avut îndoieli în privința serului ce i-a fost administrat. Omul de afaceri s-a imunizat cu Pfizer, deși a fost cât pe ce să primească un vaccin ce nu este aprobat în România. Acest lucru nu s-a mai întâmplat, pentru că s-a infectat cu coronavirus.

“Nu am avut îndoieli, şi nu numai la Pfizer, Moderna. Eu am făcut Pfizer parcă, aici la noi, pentru că nu am avut timp să-l fac pe cel rusesc. Cel rusesc mi s-a dat acum 4-5 luni şi nu am ajuns să-l fac, am fost tot timpul plecat. În decembrie m-am îmbolnăvit şi nu am putut să-l fac nici pe cel chinezesc. Este un vaccin ca toate vaccinurile, nu ai cum să nu-l faci dacă ai puţină minte în cap. Că sunt 2-3 care au reacţii după vaccin, da. Eu aş recomanda fiecăruia care poate să facă vaccinul. Şi trebuie respectat tot ce se spune, cu mască, cu distanţă”, a spus Ion Ţiriac, într-un interviu la Observator.

Ce vaccin anti-Covid a vrut sa isi faca Ion Tiriac. In Romania nu este aprobat
Ion Tiriac

Ion Țiriac: ”Am pierdut foarte mulți bani”

De asemenea, Ion Țiriac a dezvăluit că a pierdut foarte mulți bani după ce a izbucnit pandemia de coronavirus, ce a schimbat societatea mondială, în opinia lui. Omul de afaceri a spus că zeci de mii de companii sunt falite, în timp ce în România s-a văzut un paradox.

“Această boală a schimbat societatea mondială, pentru că sigur din cei care stau acasă acum 10-5% nu se mai întorc la lucru. În ziua de azi, după părerea mea, sunt zeci şi zeci de mii de companii mici care sunt falite, oamenii nu mai vin la lucru. Eu, personal, am pierdut foarte mulţi bani. Sportul şi în special turneul de tenis de anul trecut pe care nu l-am jucat, la Madrid, dar trebuie să-l joc în mai, e undeva la 40 milioane euro cost. Jucătorii de tenis au sindicatele lor, vor mai multe premii. Am ajuns ca în 2022-2023 să avem 20 de milioane premii la un turneu care nu e Grand Slam. Deci acolo pierzi bani. În rest, ce e un paradox, în România, anul trecut s-au vândut mai multe maşini ca în 2019”, a mai spus Ion Ţiriac.

Cu ce s-a ocupat Ion Țiriac înainte de a deveni celebru în tenis

Puțini sunt cei care știu că, de fapt, cariera sportivă a lui Ion Țiriac a început în anul 1958, când a devenit jucător al lotului național de hochei. Alături de colegii săi, a ajuns la Campionatele Mondiale și la Jocurile Olimpice. La șase ani de la debut, în anul 1964, a fost reprezentantul României la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Innsbruck.

În tenis, Ion Țiriac a jucat din 1959 până în 1978. În această perioadă, a disputat trei finale de Cupa Davis, avându-l ca partener la dublu pe Ilie Năstase. Cei doi au câștigat, împreună, turneul de la Roland Garros, în 1970, având în palmares 22 de titluri. Țiriac a fost campion național de nouă ori și a obținut 40 de titluri, atât la simplu cât și la dublu. Apoi, a devenit antrenor și manager, printre ”elevii” săi numărându-se Boris Becker, Marat Safin, Steffi Graf și Goran Ivanisevic.

SURSĂ ARTICOL

Visits: 49

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *