Tim Drone

Care este atitudinea românilor anul acesta, vizavi de cozonaci

Jumătate dintre români vor să prepare cozonaci, iar cei care îi cumpără preferă mărcile românești. Aceasta este doar una dintre concluziile unui studiu realizat acum, chiar în preajma Paștelui.

Studiul s-a ocupat de obiceiurile de consum ale românilor privind produsele de panificație, cu ocazia sărbătorilor pascale. Astfel aflăm că pandemia i-a încurajat pe români în ultimul an să se apuce de frământat cozonaci!

Studiul Reveal Marketing Research arată că aproape jumătate dintre respondenți obișnuiesc să consume cozonac doar cu ocazia sărbătorilor, atunci când efortul de a pregăti o rețetă complexă pare mai mic.

Rețeta este prea complicată

De Paște, 48% declară că vor coace cozonacul în cuptoarele de acasă, în timp ce 37% preferă să-l cumpere dintr-un magazin. Motivul principal pentru care 37% dintre respondenți care evită să prepare cozonaci în casă este faptul că produsele din comerț sunt evaluate ca fiind mai bune. 30% dintre ei sunt de părere că este un proces prea îndelungat, iar 18% consideră că rețeta este prea complicată.

Cei care aleg să cumpere cozonaci îi achizitionează în cea mai mare măsură din supermarketuri, iar 45% se duc la brutărie. Și, nu în ultimul rând, doar 24% cumpără cozonaci de la cofetării si preferă branduri românești pentru că respectă rețeta traditională.

Studiul a fost derulat în perioada 13-20 aprilie 2021, pe un eșantion de 1.013 persoane.

SURSĂ ARTICOL

Visits: 5

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *