Tim Drone

Cine a creat ținuta pentru prima apariție românească pe covorul roșu de la Oscar

Filmul Colectiv, prima producție din istorie nominalizată la premiile Oscar, a fost reprezentat la ceremonie de regizorul Alexander Nanau și de producătoarea Bianca Oana. Pentru această primă apariție românească pe covorul roșu de la Oscar, Bianca Oana a ales o ținută creată de un designer cu multă personalitate, Silvia Șerban, scrie click.ro.

Alexandru Nanau și Bianca Oana

Pentru prima oară în istoria premiilor Academiei Americane de Film, România s-a aflat pe lista nominalizaților, și nu o dată, ci de două ori. Documentarul ”Colectiv”, regizat de Alexander Nanau, a fost nominalizat la „Cel mai bun film internațional” și „Cel mai bun documentar”. Fără să fie considerat principalul favorit, ”Colectiv” a pierdut în fața favoritelor „My Octopus Teacher”, la categoria „Cel mai bun documentar”, și „Another Round”, la categoria ”Cel mai bun film internațional”.

Nominalizații la premiile Oscar au sosit la gara Union Station din Los Angeles, cea care a fost transformată pentru această gală, cu aproximativ o oră înainte de startul ceremoniei, transmisă în direct în România, în noaptea de duminică spre luni.

click pe foto

foto: EPA-EFE

Producătoarea Bianca Oana a pășit pe covorul roșu îmbrăcată într-o ținută creată de designerul Silvia Șerban. O ținută îndrăzneață, alcătuită din pantaloni largi și sacou lung fără mâneci, plisate, și un maiou negru cu bordură din dantelă pe dedesubt. Jocul cromatic al pliseurilor, negru-auriu, a satisfăcut deopotrivă criteriul de eleganță impus de organizatori, și nevoia de a celebra această primă nominalizare a unei producții românești la Oscar.

Un designer curajos, Silvia Șerban spune despre creațiile ei că ”sunt făcute pentru femeile care își declară îndrăzneț personalitatea”.

SURSĂ ARTICOL

Visits: 9

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *