Tim Drone

Elevii se reîntorc la cursuri. Lista școlilor în funcție scenariile de funcționare

De miercuri, 5 mai, elevii se reîntorc la cursuri. Se vor întoarce la școală copiii de grădiniță și elevii care nu susțin examene naționale.

Elevii din ani terminali se vor întoarce la școală în 10 mai. În funcție de incidența cazurilor de infectări cu Covid-19 din fiecare localitate, școlile vor funcționa după două scenarii.

Lista completă a localităților din România în funcție de rata de infectare cu Covid-19, poate fi consultată AICI.

Scenarii

Acolo unde rata de infectare este mai mică de 1 la mie, participă la cursuri cu prezență fizică toți elevii.

În localitățile cu o rată mai mare de 1 la mie, dar în care nu este instituită carantina, participă fizic la cursuri preșcolarii, elevii din învățământul primar și elevii din clasele terminale.

Vor putea participa la cursuri și eleviii din învățământul special, indiferent de clasă.

În scenariul în care toți copiii merg la școală sunt 1.800 de localități, iar alte 1.400 au rata de infectare peste 1 la mie.

„Miercuri, 5 mai, vor merge la şcoală cu prezenţă fizică absolut toţi copiii din grădiniţe, toţi elevii din învăţământul primar, inclusiv clasa pregătitoare, vor începe şcoala cu prezenţă fizică de miercuri, 5 mai. Pentru elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a şi a XI-a din localităţile în care rata de infectare este sub 1 la mie – şi avem la ora actuală aproape 1.800 de localităţi în care rata de infectare este sub 1 la mie – vor merge, de asemenea, la şcoală de miercuri, 5 mai, cu prezenţă fizică.

Ceilalţi elevi de clasele V, VI, VII, IX, X, XI din localităţile în care rata de infectare, din păcate, este încă peste 1 la mie vor începe şcoala miercuri, 5 mai, în sistem online. Este vorba de puţin peste 1.400 de localităţi“, a spus Sorin Cîmpeanu la Antena 3, conform Digi24.

SURSĂ ARTICOL

Visits: 14

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *