Tim Drone

Macron transmite Statelor Unite să renunţe la restricţiile privind exportul de vaccinuri anti-Covid

Preşedintele francez Emmanuel Macron a făcut apel la Statele Unite să renunţe la restricţiile privind exportul de vaccinuri anti-Covid şi de ingrediente pentru acestea, informează BBC.

Remarcile lui Macron vin după apariţia unei dispute între statele europene şi SUA privind cel mai eficient mod de a creşte producţia globală de vaccinuri.

Până în prezent, aproximativ 1,25 de miliarde de doze au fost administrate în întreaga lume. Mai puţin de 1% dintre acestea au revenit celor 29 cele mai sărace ţări din lume, potrivit AFP.

Macron a argumentat că o creştere a exporturilor şi a producţiei reprezintă cel mai bun mod de a rezolva această criză.

Cheia producerii vaccinurilor mult mai rapid pentru toate ţările sărace sau medii este de a produce mai mult”, a declarat preşedintele francez la o întâlnire virtuală care a avut loc sâmbătă cu liderii din Uniunea Europeană.

El a nominalizat SUA, făcând apel „să renunţe la interdicţiile pentru export nu doar în cazul vaccinurilor, ci şi al ingredientelor pentru vaccinuri, care împiedică producţia”.

Statele Unite, care au promis să doneze lunile viitoare 60 de milioane de doze din stocul de ser AstraZeneca, au impus limite în exportul de materie primă necesară producţiei de vaccinuri.

SURSĂ ARTICOL

Visits: 14

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *