Tim Drone

Șansa care ar permite României să trimită astronauți în spațiu. Ce li se solicită candidaților

Pentru prima dată în 11 ani Agenția Spațială Europeană este în căutare de noi astronauți. Astfel, orice cetățean, civil sau militar, poate concura pentru un post. În premieră se caută și persoane cu dizabilități.

Candidații ideali trebuie să aibă studii de masterat și cel puțin trei ani de experiență în domenii precum: științele naturii, medicină, inginerie, matematică, informatică sau aviație. Pot concura și candidați români. Agenția caută între 4 și 6 astronauți de carieră, angajați permanenți, care vor fi trimiși în misiuni spațiale. Se dorește și angajarea unui număr de cel mult 20 de persoane în calitate de rezerve pentru misiuni specifice.

Vor fi selectați și astronauți de rezervă

Înscrierile se pot face până la 28 mai. Iată ce spune președintele director general al Agenției Spațiale Române, Marius-Ioan Piso, potrivit Rador: „De o lună este deschisă o competiție pentru noi astronauţi în Agenția Spațială Europeană.

Vor fi selectați nu numai cei care vor participa direct la programul de zbor, dar și astronauții de rezervă, și astronauţi într-un corp de potențiali specialişti pentru misiunile spațiale. Prin urmare, România are o șansă să trimită un astronaut și prin Agenția Spațială Europeană în următorii câțiva ani”.

SURSĂ ARTICOL

Visits: 29

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *