Tim Drone

Cofondatoarea BLM, acuzată că a folosit banii din donații în interes personal

Unul dintre fondatorii mișcării Black Lives Matter anunță că demisionează din funcția de director executiv al fundației, în urma scandalului iscat din cauza stilului extravagant de viață pe care îl are.

Patrisse Cullors, de 37 de ani, susține că nici încercările de discreditare din partea extremiștilor de dreapta, nici criticile primite din partea altor activiști de culoare nu au influențat-o să ia decizia. Vineri a fost ultima ei zi la Black Lives Matter Global Network Foundation, unde a lucrat timp de șase ani. Cullors spune că își va direcționa toată energia spre lansarea unei noi cărți și spre proiectul TV pe care îl are cu Warner Bros.

Criticii spun unde ar fi trebuit să ajungă banii

Am creat infrastructura necesară, sprijinul, coloana vertebrală și fundația, așa că pot pleca. Pare că e momentul”, spune ea, menționând că își pregătește retragerea de aproximativ un an. Patrisse Cullors a fost aspru criticată după ce a ieșit la iveală informația că și-a cumpărat patru case „luxoase”, în valoare de 3,2 milioane de dolari.

90 de milioane de dolari a primit Black Lives Matter Foundation anul trecut din donații, în contextul protestelor izbucnite după moartea lui George Floyd. A terminat anul 2020 cu 60 de milioane în conturi, după ce a direcționat un sfert din bani către alte organizații și spre cheltuieli operaționale.

Criticii spun că banii ar fi trebuit să ajungă la familiile victimelor violenței poliției.

SURSĂ ARTICOL

Visits: 5

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *