Tim Drone

Diana Șoșoacă: ‘Militez pentru oprirea vaccinării’

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a autorizat vineri utilizarea vaccinului anti-COVID-19 de la Pfizer/BioNTech pentru tinerii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani, devenind primul vaccin autorizat pentru a fi administrat adolescenţilor din cele 27 de state ale Uniunii Europene, scrie stiripesurse.ro

Diana Șoșoacă acuză că vaccinarea copiilor încalcă atât Constituția, cât și Convenția de la Oviedo. Senatoarea spune că 80% dintre adolescenții care s-au vaccinat ar fi suferit reacții adverse grave și le cere părinților să nu își vaccineze copii, cerând oprirea campaniei de vaccinare în rândul minorilor.

”Cea mai gravă problemă, în acest moment, este vaccinarea copiilor și HG 550 care încalcă Constituția României și Convenția de la Oviedo, condiționând viața normală de acte medicale precum vaccinarea și testarea. S-a dat un raport prin care 80% dintre adolescenții vaccinați au suferit efecte adverse grave, majore. Militez pentru oprirea vaccinării și solicit tuturor părinților să nu își ducă copiii la vaccinare.”, a spus Diana Șoșoacă, la România TV.

Vaccinul este ”bine tolerat” de tineri şi nu există ”îngrijorări majore” referitoare la eventuale efecte secundare, a declarat, cu prilejul unei conferinţe de presă, Marco Cavaleri, responsabil de strategia de vaccinare din cadrul EMA.

SURSĂ ARTICOL

Visits: 39

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *