Tim Drone

Guvernul renunță de azi la interdicția intrării cetățenilor străini în țară

Guvernul va renunța din 1 iunie la interdicţia intrării cetăţenilor străini în ţară, măsură impusă în starea de urgenţă şi în cea de alertă. Asociaţia Incoming România (AIR) susține că măsura e benefică și reprezintă repornirea turismului internațional în România..

„Este o măsură benefică pentru noi toţi şi este, de fapt, semnalul repornirii turismului internaţional în România. De acum înainte, turiştii străini pot sosi să ne viziteze, cu respectarea hotărârilor CNSU privind accesul în ţara noastră în funcţie de ţara de unde sosesc şi de riscul acesteia de Covid 19 pentru România. Partenerii străini ai agenţiilor româneşti specializate în incoming din ţară aşteptau această măsură pentru a promova din nou destinaţia România şi a relua vânzarea de pachete turistice pentru această destinaţie. Este un semnal puternic extern al siguranţei şi securităţii în destinaţia turistică România”, se arată într-un comunicat al asociaţiei.

Reprezentanţii AIR au transmis mulţumiri pentru susţinere şi solidaritate Alianţei pentru Turism (APT), în special Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), Asociaţiei de Ecoturism din România (AER), Federaţiei Industriei Hoteliere din România (FIHR), Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică din România (FAPT) şi Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurante (HORA), iar pentru “sprijin, implicare şi soluţionare” conducerii Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT).

Potrivit celor mai recente date furnizate de Institutul Naţional de Statistică, sosirile vizitatorilor străini în România, înregistrate la punctele de frontieră, au fost în luna martie 2021 de 317.800, în scădere cu 22,4% faţă de luna martie 2020. Mijloacele de transport rutier şi aerian au fost cele mai utilizate pentru sosirile din străinătate, reprezentând 86,9%, respectiv 8,8% din numărul total de sosiri.

Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică în luna martie 2021 au însumat 431.300, în creştere cu 78,1% faţă de cele din luna martie 2020. Din numărul total de sosiri, în luna martie 2021 sosirile turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat 94,2%, în timp ce turiştii străini au reprezentat 5,8%

SURSĂ ARTICOL

Visits: 18

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *