Tim Drone

Banca Transilvania a preluat Idea Bank de la proprietarii polonezi

Potrivit unui rapor publicat la BVB, Consiliul de Administraţie al Băncii Transilvania a aprobat achiziţia Idea Bank de la polonezii de la Getin Holding Group contra 43 de milioane de euro. Tranzacție include şi acţiunile pe care Idea Bank le deţine în Idea Leasing IFN SA si Idea Broker de Asigurare SRL.

Cele două părți vor acţiona ca entităţi separate până la finalizarea tranzacției, urmând ca doar după această dată să aibă loc procesul de integrare în cadrul Grupului Financiar BT. Procesul de integrare va avea loc numai după îndeplinirea tuturor procedurilor legale, precum şi după solicitarea şi obţinerea tuturor aprobărilor necesare din partea autorităţilor competente.

Companiile din România aflate sub brandul IDEA aveau active de 2,85 miliarde lei, peste 60.000 de clienţi, 530 de angajaţi şi 46 de unităţi, la finalul anului trecut. Grupul Getin Holding este listat la Bursa din Varşovia şi are activitate în retail banking, leasing, intermediere financiară, factoring şi consultanţă în Polonia, Ucrania şi România.

Barclays Bank Ireland PLC, Filip & Company, EY şi Linklaters au fost consultanţii Băncii Transilvania în această tranzacţie, iar Rothshild& Co., Sayenko Kharenko şi Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, ai Geting Holding.

Banca Transilvania a făcut prima achiziţie în 2015, Volksbank România, moment care a însemnat  cea mai mare tranzacţie de pe piaţa bancară din România. În 2018, banca a cumpărat Bancpost, ERB Retail Services și ERB Leasing.

Banca Transilvania are 3,2 milioane de clienţi, peste 9.000 de angajaţi, 500 de sedii, și este cel mai mare grup financiar din Europa de Sud-Est.

SURSĂ ARTICOL

Visits: 28

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *