Tim Drone

Partea de Sud a Centurii Capitalei va fi terminată în 2023. S-au anunțat termenele și pe celelalte tronsoane

Partea de sud a Centurii Capitalei va fi gata în 2023, dar o porțiune din aceasta, cuprinsă între DN6 și Ieșirea Olteniței, ar putea fi terminată mai devreme, până la finalul anului viitor, a anunțat luni seara Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor.

„Avem lucrări ample pentru prima dată, poate, după Revoluțíe, adică aveam această Autostradă 0, al doilea ring, în care avem contracte full, pe sud, pe semicercul sudic. Pe două treimi din semicercul sudic se și lucrează cu o firmă turcă, lucrează destul de bine”, a spus Cătălin Drulă, la Digi24.

Acesta a anunțat că termenul pentru finalizarea acestui sector este 2023.

Pe Sud, în 2023 va fi gata, dar firma mi-a promis că ar vrea să dea la sfârșitul anului viitor, adică 2022, un sector destul de lung între DN6, acesta e drumul de Alexandria, și Ieșirea Olteniței, o zonă destul de mare. Să zicem un sfert din cercul acesta din jurul Bucureștiului ar fi gata să zicem la sfârșitul anului viitor, să sperăm, asta ar însemna o livrare mai devreme de termen, dar în 2023 tot semicercul sudic. Mai e o firmă grecească care are sectorul dinspre A1, vor începe și ei lucrările în teren cam într-o lună”, a mai spus ministrul Transporturilor.

În ceea ce privește lucrările din nordul Capitalei, acestea ar putea fi finalizate în 2024.

Pe Nord avem două contracte semnate între Corbeanca, între DN1, și DN 2 Afumați, ăsta e semnat cu o firmă românească, și mai este un lot, lotul 4, în zona lacului Cernica. Încă două în mijloc sunt în faze finale de contestație. 2024 este termenul final pentru aceste proiecte”, a precizat Drulă.

SURSĂ ARTICOL

Visits: 4

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *