Tim Drone

Amazon a cedat. Cum au reușit angajații să „șantajeze” gigantul retailer și să obțină ceea ce își doresc

De curând, Amazon s-a adresat angajaților săi, transmițându-le că vor trece la un program de lucru similar perioadei de dinainte de pandemia de coronavirus. Anunțul i-a revoltat pe salariați, care au cerut mai multă flexibilitate. Joi, gigantul retailer a cedat.

Amazon și-a relaxat planurile de revenire la muncă și a spus că va permite angajaților corporativi să lucreze de la distanță până la două zile pe săptămână.

Într-o notă internă trimisă angajaților, Amazon a spus că se așteaptă ca angajații să lucreze la birou trei zile pe săptămână, lăsându-le opțiunea de a lucra de la distanță până la două zile pe săptămână.

Echipele de conducere vor stabili în ce zile angajații vor trebui să lucreze de la birou, a informat compania.

De asemenea, angajații corporativi care nu doresc să lucreze la birou trei zile pe săptămână vor putea solicita o excepție. În plus, unii angajați vor avea opțiunea de a lucra complet de la distanță până la patru săptămâni pe an.

Amazon a cedat în fața angajaților săi, în doar câteva zile

Această decizie reprezintă o schimbare radicală de strategie, în decurs de doar câteva zile. De curând, Amazon își rechemase angajații fizic la birouri, la un program normal.

Compania s-a lovit, însă, de refuzul categoric al acestora, carora pare să le placă mai mult flexibilitatea și munca de acasă, decât deplasarea în clădirile de birouri ale Amazon.

În martie, Amazon a subliniat că obiectivul său era „revenirea la o cultură centrată pe munca în birou”. . La acea vreme, compania a declarat că se așteaptă ca unii angajați să se întoarcă la birou în această vară, iar majoritatea personalului său să se întoarcă la birou până în toamnă.

Compania a mai transmis că învață și evoluează pe parcurs și că „va continua să evolueze” pe măsură ce primește feedback de la angajați.

„La fel ca toate companiile și organizațiile din întreaga lume, gestionăm pentru prima dată fiecare etapă a acestei pandemii, învățăm și evoluăm pe măsură ce mergem”, au transmis reprezentanții Amazon.

SURSĂ ARTICOL

Visits: 63

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *