Tim Drone

Avertismentul unui fizician: contactul cu extratereștrii poate fi extrem de periculos, ne afectează pe toți

În ciuda eforturilor depuse de Pentagon legate de extratereștrii care probabil ne dau târcoale, încă nu avem nicio idee care să explice o serie de întâlniri ale piloților marinei cu OZN-uri. Aparent, au traversat cerul la viteze hipersonice și au sfidat legile fizicii.

Teoria conform căreia extratereștrii ar putea sta în spatele acestor evenimente inexplicabile – și nu adversarii SUA precum China sau Rusia, așa cum au sugerat unii foști oficiali militari – a câștigat o recunoaștere pe scară largă, dar e posibil să nu fie foarte probabilă.

Și ar putea fi un lucru bun, așa cum a scris fizicianul Mark Buchanan, într-o nouă redactare pentru The Washington Post.

„Ar trebui ca toți să fim, totuși, recunoscători că nu avem încă nicio dovadă a contactului cu civilizațiile extraterestre”, a spus el. „Încercarea de a comunica cu extratereștrii, dacă există, ar putea fi extrem de periculoasă pentru noi”, a argumentat acesta.

Extratereștrii pot fi o amenințare asupra vieții pe Pământ

El explică faptul că ar trebui să ne dăm seama dacă este înțelept sau sigur să facem acest pas și cum să gestionăm astfel de încercări într-un mod organizat.

„Căutarea de extratereștri a atins un stadiu de sofisticare tehnologică și riscuri asociate, astfel că are nevoie de reglementări stricte la nivel național și internațional”, a completat fizicianul.

O singură persoană ar putea ajunge să întreprindă „acțiuni care afectează viitorul întregii planete”, cu „accesul la o tehnologie puternică de transmisie”. Asta înseamnă că soarta umanității „nu ar trebui lăsată pe mâna oricui”.

Buchanan a mai susținut că, din moment ce sistemul nostru solar este relativ tânăr, alte civilizații ar putea fi cu milioane de ani înaintea noastră. Și când o societate avansată din punct de vedere tehnologic se întâlnește cu una mai puțin avansată, ei bine, istoria a arătat ce se întâmplă atunci.

Având în vedere riscurile posibile ale primului contact, ar putea fi „mai înțelept să așteptăm deocamdată”, conform fizicianului. El a explicat că trebuie să decidem în mod colectiv cum să abordăm această discuție și să venim cu „dezvoltarea unei reglementări în acest sens, până să fie prea târziu”.

SURSĂ ARTICOL

Visits: 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *