Tim Drone

O imagine formată exclusiv din pixeli a fost vândută pentru 11,7 milioane de dolari

Imaginea unui personaj digital realizat din pixeli a fost vândută la Sotheby’s din New York pentru suma exorbitantă de 11,7 milioane de dolari.

Este al doilea obiect digital cel mai scump din istorie, scrie Le Figaro. Cea mai scumpă lucrare este “Everydays” a artistului Beeple și a fost vândută cu suma de 69,3 milioane de dolari.

CryptoPunk #7523, personajul din imagine, face parte dintr-o serie de personaje concepute în 2017 de societatea americană Larva Labs. Fiecare imagine reprezintă, în linii mari, un chip pixelat, care aminteşte de personajele întâlnite în jocurile video din anii 1980.

Imaginea are certificat de autenticitate la modă “NFT”. Fiecărui personaj din “CryptoPunk” i-a fost asociat un astfel de certificat de autenticitate.

CryptoPunk 7523 este singurul personaj, dintre cele 10.000, care poartă mască chirurgicală.

Alte două personaje CryptoPunk au fost achiziţionate, în martie, pentru 7,58 şi 7,57 de milioane de dolari, fiind recorduri atunci la această categorie.

Sotheby’s a dezvăluit că cel care a cumpărat lucrarea este antreprenorul Shalom McKenzie, primul acţionar al DraftKings, operator de pariuri online, a cărei avere este estimată la mai multe sute de milioane de dolari.

SURSĂ ARTICOL

Visits: 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *