Tim Drone

Danemarca și Belgia l-au ovaționat pe Christian Eriksen în timpul partidei de la EURO 2020. Ce făcea în acest timp starul de la Inter Milano

Danemarca și Belgia l-au ovaționat pe Christian Eriksen în timpul partidei de la EURO 2020. În minutul 10 al meciului disputat joi, minut ales ca să coincidă cu numărul de pe tricou al starului danez , jucătorii ambelor echipe s-au oprit și, alături de cei 25.000 de spectatori l-au aplaudat pe mijlocașul de 29 de ani aflat în spital după infarctul suferit pe gazon în timpul meciului cu Finlanda. Dar, tot joi, Eriksen avea o cu totul altă treabă.

Danemarca și Belgia l-au ovaționat pe Christian Eriksen în timpul partidei de la EURO 2020

Danemarca și Belgia l-au ovaționat pe Christian Eriksen în timpul partidei de la EURO 2020. Jucătorii ambelor echipe au oprit meciul și l-au aplaudat pe mijocașul danez, alături de cei 25.000 de spectatori prezenți pe stadionul din Copenhaga. Tribunele au fost împânzite cu bannere de susținere a jucătorului care a fost victima unui infarct pe gazon, în timpul partidei cu Finlanda. Danezii, de altfel, au intrat pe teren purtând un uriaș tricou cu numărul 10, număr purtat de Eriksen la națională De aceea a și fost ales minutul 10 pentru acest emoționant moment. Partida în sine s-a încheiat cu victoria belgienilor, 2-1, Danemarca fiind, practic, eliminată de la EURO.

La rândul său, Christian Eriksen, care se află internat într-un spital din apropierea stadionului, i-a mărturisit antrenorului echipei daneze, Kasper Hjulmand, că va urmări partida îmbrăcat cu tricoul său de la națională.

Christian va urmări meciul. Spitalul e chiar lângă stadion, iar el va putea vedea, dar și auzi, tot ce se întâmplă. E chiar o nebunie. E o nebunie, pentru că el va fi îmbrăcat în tricoul său de la națională cât timp se uită la meci”, a declarat Hjulmand, conform The Sun.

Ce făcea în acest timp starul de la Inter Milano

Tot Eriksen postase pe o rețea de socializare, cu câteva zile mai devreme, un mesaj prin care mulțumea fanilor care l-au încurajat și își susținea colegii din națională pentru următoarele partide la EURO.

Bună, tuturor. Vă mulțumesc pentru mesajele și încurajările minunate de pe tot globul. Înseamnă extrem de mult pentru mine și familia mea. Sunt bine, în circumstanțele date. Încă trebuie să trec câteva examene medicale la spital, dar mă simt bine. Îmi voi încuraja coechipierii în următoarele meciuri. Jucați pentru toată Danemarca!”, a scris Eriksen, pe Instagram.

După multe investigații medicale, medicii au ajuns la concluzia că fotbalistului îi trebuie montat un defibrilator cardiac, menit să împiedice inima jucătorului să mai sufere sincope. Conform gazetta.it, operația a fost făcută chiar ieri, la spitalul din Copenhaga. Intervenția în sine a fost una de rutină, dar viitorul fotbalistic al lui Eriksen este pus sub un mare semn de întrebare. Este drept, există un jucător care încă evoluează cu un asemenea dispozitiv implantat. E vorba de olandezul Daley Blind, jucător la Ajax, dar și în naționala Olandei, inclusiv la EURO 2020. În Italia, în schimb, unde evoluează Eriksen, legea e mult mai dură, interzicând sporturile de contact celor care au asemenea implanturi.

SURSĂ ARTICOL

Visits: 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *