Tim Drone

Ar putea fi cea mai scumpă Dacia 1310 din toate timpurile: povestea fascinantă care-i ”justifică” prețul fabulos

În cazul în care nu ai înțeles niciodată fascinația pentru o Dacia 1310 clasică, în momentul în care vei afla cât costă bolidul din imaginile alăturate, vei da dovadă de și mai puțină înțelegere pentru cei care colecționează astfel de autoturisme desprinse din secolul trecut.

Chiar dacă mașinile Dacia sunt asociate în mod uzual cu cultura românească și cu constructorul de la Mioveni, realitatea este un pic mai complicată. Multe ediții de Dacia 1310 au ajuns în diferite colțuri ale lumii și, nu de puține ori, au fost semnificativ mai respectate decât de către proprietarii români. Un astfel de exemplar special este Dacia 1310 deținută de un neamț care s-a gândit să o scoată la vânzare cu aproape 10.000 de euro. Este vorba de prețul psihologic de 9900 de euro pentru această frumusețe optzecistă.

dacia 1310

Dacia 1310 de 10.000 de euro – ce face de banii ăia

De curând, a ajuns pe site-urile de vânzări auto din Germania un model de Dacia care, dacă ești pasionat, s-ar putea să-ți taie respirația. Are doar 24.500 kilometri parcurși, deși a fost produsă în 1986.

Partea fascinantă este că, în tot acest timp, a avut un singur proprietar, un bărbat care locuiește undeva între Leipzig și Dresden, în fost Germania de Est. De acolo și-a cumpărat și mașina. Ca referință, înainte de 1989, când s-a produs căderea zidului Berlinului, în Germania de Est se comercializau multe autoturisme Dacia noi, dar și Lada, împreună cu alte branduri construite în blocul fost sovietic.

Aceasta nu este însă aceeași Dacia 1310 pe care au avut-o românii, ci este versiunea de top, cu dotări reflectate în numele de cod TX. Sub capotă, ascunde un motor de 1,3 litri capabil de 54 cai putere. Culoarea a rămas neschimbată în tot acest timp, un fel de bleumarin. Starea tehnică este impecabilă și, în tot acest timp, a beneficiat și de un tratament anticoroziv. Ca un detaliu important, această Dacia 1310 TX se mai bucură de un aspect care o face specială, este certificată ca model de autovehicul istoric în Germania. Din acest motiv, vei putea circula fără probleme cu ea mulți ani de acum înainte.

dacia 1310 scumpa istorica

SURSĂ ARTICOL

Visits: 4

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *