Tim Drone

Va ajunge din nou România în stare de urgență? Cîțu: Pare bizară pentru persoanele vaccinate o astfel de măsură

Premierul Florin Cîţu a declarat că, în acest moment, nu s-a discutat despre varianta instituirii stării de urgenţă în România, fiind de părere, totodată, că pentru cele aproape 6 milioane de români care s-au vaccinat această măsură ar părea „bizară”.

El a fost întrebat la TVR 1 dacă nu s-ar pune problema sau nu s-a discutat, la un moment dat, despre instituirea stării de urgenţă având în vedere creşterea galopantă a numărului cazurilor de COVID-19.

„În acest moment nu s-a discutat aşa ceva. Păi, vă daţi seama că sunt oameni care sunt vaccinaţi şi sunt deja aproape 6 milioane de persoane care sunt vaccinate, pare bizar pentru aceste persoane să fie într-o stare de urgenţă, când sunt foarte multe persoane care nu au dorit să se vaccineze şi atunci nu poţi să îi pedepseşti pe unii pentru că unii chiar nu au dorit să se vaccineze. Adică nu putem să spunem că nu am avut vaccin. Am avut vaccin în România, avem vaccin, am fost prima ţară din Uniunea Europeană care a avut… a permis vaccinarea cu buletinul oriunde în România”, a subliniat Florin Cîţu.

Întrebat dacă, aşa cum este situaţia, sistemul sanitar este aproape de colaps şi dacă acesta poate gestiona atâtea cazuri de COVID, el a răspuns: „Nu, nu, avem resurse… Este, bineînţeles, o presiune pe sistemul sanitar şi de aceea trebuie să ne vaccinăm”.

„Problema este că dacă ne-am vaccina sau problema noastră este sistemul sanitar care are acum o presiune pe el. Deci aici este problema noastră, dar dacă lumea s-ar vaccina, ar reduce presiunea pe sistemul sanitar”, a susţinut premierul.

SURSĂ ARTICOL

Visits: 4