Tim Drone

Noua funcție de la Tesla poate salva vieți: ce face pilotul automat al lui Elon Musk

Software-ul de conducere automată al Tesla poate avea o problemă care a culminat recent cu o anchetă a Administrației Naționale pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi. Mașinile companiei lui Elon Musk par să intre în vehicule staționare de intervenție de urgență, în timp ce pilotul automat este pornit.

Potrivit autorităților de reglementare, au existat cel puțin 11 accidente din ianuarie 2018 în acest sens, rezultând 17 răniți și un deces.

Cel puțin, compania de mașini electrice pare să fie conștientă de problemă. Potrivit unui manual al proprietarului lansat recent, potrivit contului de Twitter Analytic.eth, Tesla a făcut unele modificări printr-o actualizare software “over-the-air”, pentru a preveni coliziunile viitoare cu vehiculele de urgență. Cel puțin, pe timp de noapte.

„Dacă Model3/ModelY detectează luminile unui vehicul de urgență când folosește autopilotul noaptea, pe un drum cu viteză mare, viteza de rulare este redusă automat și ecranul tactil afișează un mesaj care vă informează despre încetinire”, se arată în manual. „Veți auzi, de asemenea, un sunet și veți vedea o atenționare pentru a ține mâinile pe volan”, se mai arată în document. „Când detectările de lumină trec sau încetează să mai apară, pilotul automat reia viteza de croazieră”.

De asemenea, nu este clar de ce funcția se lansează doar noaptea. Dar cel puțin pare un pas în direcția corectă. Fiecare funcție ajută la asigurarea siguranței șoferilor Tesla dar și a altor șoferi din jurul lor.

Tesla începe testarea mașinilor cu adevărat autonome: cine se poate înscrie în programul ”fără șofer”

Producătorul de vehicule electrice Tesla a lansat o mult așteptată actualizare de software care permite clienților să solicite accesul la controversatul său software Full Self-Driving Beta.

Mișcarea i-a încântat pe fanii Elon Musk și Tesla, dar riscă să atragă furia autorităților federale de siguranță a vehiculelor care investighează deja producătorul auto pentru posibile defecte de siguranță în sistemele sale de asistență a șoferului.

FSD Beta este o versiune neterminată a software-ului premium de asistență pentru un șofer Tesla, FSD, pe care compania îl vinde în SUA cu 10.000 de dolari în avans sau 199 de dolari pe lună.

FSD este comercializat cu promisiunea de a permite unui Tesla să schimbe automat banda, să navigheze pe autostradă, să se deplaseze pe un loc de parcare sau să iasă de pe un loc de parcare, pentru a conduce o distanță mică într-un ritm lent, fără ca nimeni să se afle la volan.

SURSĂ ARTICOL

Visits: 2

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *