Tim Drone

Liga Națiunilor: Italia vs Spania – Semifinală de vis / Șansa revanșei pentru iberici

Episodul 39 din duelul Italia – Spania se derulează miercuri, de la ora 21:45, pe Stadio Giuseppe Meazza (San Siro) din Milano, în semifinalele Ligii Națiunilor (a doua finalistă se va alege între Belgia și Franța).

Pentru iberici este revanșa semifinalei Campionatului European, când au fost eliminați la penalty-uri. Era 6 iulie, iar stadionul era Wembley.

Exact trei luni mai târziu (6 octombrie) se va disputa o altă semifinală, de data aceasta în Liga Națiunilor.

Azzurrii au ajuns în careul de ași terminând pe primul loc în Grupa A a Ligii Națiunilor, cu un punct avans față de Olanda. Ultimul meci disputat în competiție a fost pe 18 noiembrie 2020, victorie cu 2-0 împotriva Bosniei și Herțegovinei (goluri Belotti și Berardi).

De atunci, a trecut un Campionat European și primele meciuri de calificare pentru Cupa Mondială din Qatar 2022: în ultimele meciuri, băieții lui Mancini au remizat împotriva Bulgariei și Elveției, înainte de a câștiga cu 5-0 împotriva Lituaniei.

După înfrângerea împotriva Italiei la Londra, Spania a pierdut pe terenul Suediei (1-2) și a câștigat fără probleme împotriva Georgiei și Kosovo, 4-0 și 2-0.

Miercuri va fi un clasic al fotbalului mondial. Având în vedere și jocurile de verificare, Italia și Spania s-au întâlnit de 38 de ori în istoria lor: bilanțul este perfect egal, cu 11 victorii pentru fiecare echipă și 16 remize.

Cu toate acestea, italienii au marcat mai multe goluri: 44, față de cele 41 ale adversarilor.

Fără a lua în considerare Olimpiadele, primul meci oficial dintre cele două echipe naționale a fost disputat la Cupa Mondială din ’34, în sferturile de finală: 1-1 pe 31 mai și 1-0 pentru Italia pe 1 iunie, cu un gol marcat de Meazza.

La Casa Pariurilor, pariul că se vor marca două goluri sau mai puțin în meci are cota 1,61.

SURSĂ ARTICOL

Visits: 5