Tim Drone

Deputat liberal: propunerea lui Florin Cîțu ca premier din partea PNL încalcă statutul partidului

Propunerea lui Florin Cîțu, ca premier propus de PNL; se face cu încălcarea statutului grupării politice, susține deputatul Ionel Dancă, fost purtător de cuvânt al partidului. Conform acestuia, cel desemnat ar trebui să fie Ludovic Orban.

Se iau decizii pe picior fără respectarea prevederilor statutare, privind propunerea PNL de Prim-ministru, ceea ce arată că Partidul Național Liberal este în degringoladă totală. Președintele României a spus bine că propunerea PNL de Prim-ministru se ia în forurile statutare ale partidului, numai că o parte dintre colegii noștri nu știu să citească Statutul sau nu au nicio problemă să nu respecte Statutul și legile, ceea ce au arătat și la ultimul Congres PNL”, susține Dancă.

Statutul PNL prevede că propunerea de Prim-ministru se face astfel:

RECLAMĂMin Read

Art. 89, lit. o): Biroul executiv propune BPN candidatul partidului la funcția de Prim-ministru;

Art. 86, lit. g): Biroul Politic Național propune Consiliului Național persoana desemnată de BEx pentru formarea Guvernului;

Art. 81, lit. d): Consiliul Național alege, prin vot secret, cu majoritatea voturilor exprimate, candidatul PNL la funcția de Prim-ministru.

În acest context, Partidul Național Liberal ar trebui să aleagă candidatul pentru funcția de Prim-ministru prin vot în Consiliul Național al partidului.

Surpriza momentului este că ultima decizie a Consiliului Național PNL privind propunerea de Prim-ministru este Ludovic Orban și nu a fost schimbată la ultimul Consiliu Național de după Congres, ceea ce spune tot despre lipsa lor de strategie pentru ieșirea din criza politică și guvernamentală actuală. Este păcat că am ajuns aici și de problemele grave ale țării se ocupă o adunătură de amatori politici care nu știu politică și Statutul PNL, în timp ce soluția pentru ieșirea din criză și refacerea Guvernului este deja la îndemâna Partidului Național Liberal: Ludovic Orban, ultima propunere pentru funcția de Prim-ministru votată în Consiliul Național PNL”, mai spune Dancă.

SURSĂ ARTICOL

Visits: 94

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *