Tim Drone

Turismul din România, din nou în criză: ce se întâmplă cu hotelurile, pensiunile

După o vară cu încasări mulțumitoare, dar fără eforturi suplimentare în ceea ce privește încurajarea vaccinării măcar a personalului angajat, companiile din industria HORECA au primit o nouă lovitură începând cu luna septembrie. De atunci, rata de infectare cu Covid 19 a crescut exponențial în România. Acest lucru s-a datorat în special procentului redus de vaccinare al întregii populații.

Hotelurile și restaurantele din țară retrăiesc momentele de criză din 2020.

În 5 octombrie, România avea  33,5% de persoane vaccinate, fiind pe penultimul loc după Bulgaria, în Europa. Comparativ cu țări fruntașe în ceea ce privește vaccinarea, precum Danemarca 94,9%, Portugalia 90%, Spania 82,5%, Franta 82,3%, care au înțeles că vaccinarea este, poate, singura soluție pentru a depăși această criză care afectează îndeosebi prestatorii de servicii din industria HORECA.

În condițiile în care certificatul verde este tot mai utilizat, în toate mediile, în țările din Europa, în România, certificatul verde, dovada vaccinării, îi ține pe tot mai mulți români departe de restaurante și cafenele.

Creșterea alarmantă a ratei de infectare din ultimele săptămâni, la nivelul principalelor orașe din România, a dus la numeroase restricții. Acestea vizează, în special, persoanele nevaccinate. Astfel, cei care s-au vaccinat, au un test negativ sau au trecut prin boală pot merge la restaurant, la cinema, la sala de sport și la petreceri. În sălile de jocuri de noroc, pot intra doar cei vaccinați. Acest lucru a creat nemulțumire atât în rândul clienților cât și al managerilor de restaurante, care „cred că este puțin absurd pentru cineva să meargă să își plătească un test de 45 de euro că să vină să mănânce într-un restaurant cu 50 -70 de lei…este cu atât mai greu să găsim o persoană care să se ocupe de acest aspect, să verifice clienții la intrare”, afirmă Dragoș Panait, manager de restaurant.

Probleme sunt și pentru cei din industria hotelieră, în această perioadă. O serie de evenimente, private sau corporate, sunt anulate în România. Iar hotelurile se confruntă cu o reducere drastică a numărului de clienți. Cu toate acestea, pentru vacanța de iarnă, hotelierii din Poiana Brașov au anunțat deja că, tarifele vor fi semnificativ mai mari.

SURSĂ ARTICOL

Visits: 12

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *