Tim Drone

Veste rea pentru turiști. Se închide circulația rutieră pe Transfăgărășan

Începând de luni, 25 octombrie, se închide circulaţia rutieră pe DN 7C (Transfăgărăşan), de la km 104+000 (Piscu Negru) până la km 130+800 (Cabana Bâlea Cascadă), potrivit informațiilor furnizate de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Se închide circulația rutieră pe Transfăgărășan

Această măsură a fost adoptată de Comisia de Revizuire Specială din cadrul CNAIR, conform Normativului privind circulaţia rutieră pe drumurile montane, DN 7C şi DN 67C “ind AND 615-2020”, ce prevede oprirea circulaţiei pe Transfăgărăşan, conform unui comunicat.

În plus, normativul reglementează unitar circulaţia rutieră pe DN 7C şi DN 67C cu scopul de a asigura viabilitatea acestora prin prisma condiţiilor meteorologice, climatice, altitudinii la care sunt situate, dar şi a caracteristicilor tehnice ale acestor drumuri montane. Pe lângă asta, sectorul de drum închis circulaţiei va fi semnalizat corespunzător.

Luni, 25.10.2021, circulația rutieră va fi închisă pe DN 7C (Transfăgărăşan) de la km 104+000 (Piscu Negru) până la km 130+800 (Cabana Bâlea Cascadă). Măsura a fost adoptată de către Comisia de Revizuire Specială din cadrul CNAIR conform Normativului privind circulația rutieră pe drumurile montane, DN 7C și DN 67C ”ind AND 615-2020” care prevede oprirea circulației pe Transfăgărășan. Precizăm că sectorul de drum închis circulaţiei va fi semnalizat corespunzător.

Se inchide circulatia rutiera pe Transfagarasan
Transfagarasan

Reamintim că din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile (polei şi zăpadă), pentru siguranţa participanţilor la trafic, CNAIR şi Poliţia Rutieră au decis ca circulaţia autovehiculelor să se menţină închisă pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 67C (Transalpina), între Rânca şi Obârşia Lotrului (km 34+800 – km 59+800), au spus reprezentanţii CNAIR.

Mai multe informaţii suplimentare cu privire la starea reţelei de drumuri naţionale și autostrăzi pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 sau accesând pe prima pagina în caseta din stânga: www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situatia Drumurilor Naţionale, dar și pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/ și de TWITTER, @CNADNR.

SURSĂ ARTICOL

Visits: 7

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *