Tim Drone

Cinematografele franceze fac front comun împotriva difuzării de filme Netflix: „Spectatorii ar participa la o sinucidere”

Administratorii sălilor de cinema din Franţa au cerut miercuri gigantului de streaming Netflix să renunţe la ideea de a-şi proiecta filmele pe marele ecran, în cadrul unor sesiuni excepţionale de acum şi până la sfârşitul anului, relatează Screen Daily.

Întrebat de AFP, compania americană nu a comentat proiectul care nu este finalizat.

Compania îşi doreşte să difuzeze în câteva săli independente din Franţa filme pe care le-a produs, care au fost deja difuzate pe platformă sau producţii inedite, potrivit unei surse interne.

Mai multe organizaţii din cinematografie şi-au exprimat deja opoziţia faţă de această idee, inclusiv cele care reunesc distribuitori independenţi, îngrijorate de crearea unui „festival Netflix”, „o atracţie pe termen scurt” pentru spectatorii care ar participa la o „sinucidere pe termen scurt” pentru cinematografe.

Federaţia naţională a cinematografelor franceze (FNCF) a solicitat Netflix „să renunţe la proiectul” care ar afecta lansările în săli, într-o perioadă în care cinematografele se luptă să-şi găsească public.

Platformele de streaming, cu Netflix în frunte, sunt o „sperietoare” pentru unii dintre administratorii de săli franceze care cred că pun în pericol echilibrul economic al sectorului.

Netflix, în special, trece printr-o perioadă de expansiune rapidă a numărului de utilizatori, aceasta fiind alimentată și de succesul pe care l-a avut la nivelul global serialul său dramă Squid Game.

Citește și:

SURSĂ ARTICOL

Visits: 3

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *