Tim Drone

Cum ar putea călători românii în SUA, fără viză, pentru 90 de zile

Românii ar putea călători în Statele Unite fără viză pentru 90 de zile. Secretarul American pentru securitate internă a anunțat că România se află pe lista celor 4 țări luate în considerare pentru a fi inclusă în programul Visa Waiver.

Pentru aceasta însă e nevoie să îndeplinim mai multe obiective legate de securitate, controlul frontierelor sau contraterorism. Israel, Cipru, Bulgaria și România sunt pe lista scurtă a Statelor Unite pentru intra in programul Visa Weiver, ce ar permite românilor să intre pe teritoriul Americii fără viză timp de 90 de zile. Secretarul american pentru securitate internă, Alejandro Mayorkas a confirmat acest lucru, potrivit Reuters.

O țară trebuie să îndeplinească anumite criterii

În septembrie, Statele Unite a adăugat Croația pe lista țărilor care nu ar avea nevoie de viză pentru a intra in SUA, subliniind că, astfel, economia americană ar fi beneficiat de un boost de circa 100 de milioane de dolari. Asta pentru că interesul turiștilor pentru a vizita America crește de fiecare dată când SUA deschid granițele unei țări. Pentru a intra in programul Visa Weiver, o țară trebuie să îndeplinească anumite criterii legate de contraterorism, imigrație și securitatea frontierelor.

RECLAMĂMin Read

În plus, trebuie să aibă o rată de respingere a vizelor pentru deplasare pe interval scurt, de 6 luni, de sub 3%, iar noi suntem acum în jur de 9-10% spunea ministrul de externe, în aprilie anul acesta. 40 de țări sunt în programul Visa Weiver care permite accesul cetățenilor în SUA fără viză, pentru 90 de zileCum.

SURSĂ ARTICOL

Visits: 20

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *