SpaceX se pregăteşte să înceapă turismul spaţial

Marţi, SpaceX a anunţat un acord cu Space Adventures, o afacere de turism spaţial care a transportat până acum 7 persoane diferite până la Staţia Spaţială Internaţională la bordul rachetelor ruseşti Soyuz.

Space Adventures a spus că nu va dezvălui costul unei călătorii, însă cunoaştem faptul că turiştii vor zbura cu o versiune a navetei Dragon construită de SpaceX, realizând 2 sau 3 orbite complete ale Pământului, la aproximativ aceeaşi înălţime la care se află şi Staţia Spaţială – 400 de kilometri.

Cele două companii nu au dorit să ofere detalii nici cu privire la pregătirile prin care vor trece persoanele admise pentru acest zbor.

În ultimii ani, SpaceX a lucrat la construirea şi testarea unei noi versiuni a Dragonului, naveta care va avea scopul de a transporta astronauţii americani până la Staţia Spaţială Internaţională.

Primul zbor trebuia să aibă loc în 2018

Elon Musk, CEO-ul SpaceX, a mai vorbit despre ideea de turism spaţial ca o afacere în trecut, dovedind însă un optimism puţin exagerat, aşa cum arată The Verge. La începutul lui 2017, compania sa anunţa că a acceptat sume considerabile de la două persoane care vor urma să călătorească în jurul Lunii la bordul navetei Crew Dragon, plănuind voiajul pentru sfârşitul lui 2018. Doi ani mai târziu, călătoria tot nu a avut loc şi doar unul dintre cei doi pare să mai fie interesat de ea.

Există şi alte companii private care oferă doritorilor experienţa de a zbura până în spaţiu. Virgin Galactic şi Blue Origin, deţinute de Richard Branson şi Jeff Bezos, plănuiesc să trimită turişti pe orbită în curând, însă doar pentru câteva minute, timp în care vor experimenta senzaţia de imponderabilitate, contra sumei de 200.000 de dolari.

Visits: 91