Tim Drone

Rețete de omletă – 7 moduri în care poți face omletă pentru fiecare dimineață a săptămânii

Se apropie weekendul, două zile în care dormim, ne relaxăm și ne distrăm după bunul plac acasă. Pentru că avem mai mult timp la dispoziție în aceste zile de petrecut în bucătărie, îți propunem să încerci 7 rețete de omletă. Iată cum poți schimba gustul omletei în fiecare dimineață a săptămânii.

Omleta este un preparat ușor, rapid, gustos și sățios. Pe lângă ouă, deseori conține și alte arome datorită legumelor sau brânzeturilor pe care le adăugăm, iar asta le face un preparat delicios, cu un conținut ridicat de proteine, ideal pentru un organism sănătos.

Așadar, îți propunem să înveți câteva rețete de omletă care te vor ajuta să pregătești în fiecare zi un mic dejun diferit.

Moduri în care poți face omletă

7 Moduri în care poți face omletă – rețete simple și diferite pentru fiecare dimineață
Omletă la cuptor
Ai nevoie de:
4 ouă; 100 ml lapte; Ardei gras; O ceapă; 100 gr cașcaval; 4 felii de șuncă; O jumătate linguriță praf de copt; O jumătate lingură de ulei; Sare și piper
Mod de preparare

Ai nevoie de o tavă cu forme de brioșe. Vei toca mărunt ardeii, șunca, ceapa, după care vei pune, în mod egal, amestecul în forme de brioșe. Deasupra fiecărei forme se pune o lingură de cașcaval ras. Se bat ouăle, se amestecă cu praful de copt, laptele, uleiul sarea și piperul și se toarnă totul peste ingredientele din tava de brioșe. Totul se pune la cuptor pentru 20, 25 de minute.

Omletă la cuptor

Omletă grecească
Ai nevoie de:
4 ouă medii; 20 g unt; 1 linguriță apă minerală; 120 g brânză Feta sfărâmată; sare și piper proaspăt măcinat.
Mod de preparare

Pe focul mic, încinge încet untul într-o tigaie care nu lipește. Bate ouăle bine, apoi adaugă apa minerală și mai bate-le un pic. Toarnă-le în tigaie, amestecându-le continuu cu o spatulă. Când începe să se închege omleta, adaugă brânza feta, amestecă puțin și las-o încă un pic la făcut, amestecând din când în când.

Omletă quesadilla
Ai nevoie de:
3 ouă mari; 1 lingură de unt; sare și piper după gust; 1 lingură cremă de brânză; 1 foaie de tortilla; 50 g brânză cheddar.
Mod de preparare

Bate ouăle, asezonează cu sare și piper. Într-o tigaie, topește jumătate din cantitatea de unt la foc mic, toarnă ouăle bătute și fă-le papară. Când sunt încă moi, adaugă crema de brânză, amestecă, mai lasă un pic și scoate-le pe o farfurie cât sunt încă moi.

Șterge tigaia, topește restul de unt și pune foaia de tortilla. Pune oul pe o jumătate a ei. Presară cheddar pe deasupra și împăturește tortilla. Las-o 3-4 minute așa și apoi întoarce-o să se rumenească și pe partea cealaltă. Taie în 4 și servește cu un sos la alegere de aici.

Sursă rețetă: Retete.unica.ro

Omletă pregătită în cupe de șuncă
Ai nevoie de:
4 ouă; 6 felii de șuncă; Condimente la alegere: sare, piper, usturoi pudră, oregano etc; Topping-uri la alegere: ceapă, ardei, brânză, cașcaval, bacon, mozzarella, porumb, cârnați, șuncă, măsline etc.
Mod de preparare

Ai nevoie de o tavă cu forme de brioșe. Bate ouăle bine. Adaugă peste toppingurile dorite (ceapă, ardei, brânză, cașcaval, bacon, mozzarella, porumb, cârnați, șuncă, măsline etc). Amestecă.Unge cu puțin ulei fiecare formă din tavă în parte. Pune câte o felie de șuncă în fiecare formă, formând o cupă. toarnă umplutura, în mod egal, în fiecare cupă în parte. Dă la cuptorul preîncălzit timp de 20-25 de minute. Se servesc calde.

Sursă rețetă: Retete.unica.ro

Omletă cu brânză de capră
Ingrediente:
200 g brânză de capră sau de oaie; ulei pentru prăjit; 1 ceapă; 8 ouă; 200 ml bere; 1 legătură ceapă verde; 1 legatura verdeaţă tocată mărunt (pătrunjel, mentă, busuioc); 1/2 lingurita sare; 1 vârf de cuţit de piper proaspăt măcinat; 1 lingură de unt; roşii; verdeaţă pentru ornat.
Mod de preparare:

Se curăţă ceapa, se taie în solzişori şi se căleşte în unt. Se sparg ouăle şi se separă albuşul de gălbenuş. Se amestecă gălbenuşurile cu berea şi cu ceapa călită şi se presară cu sare şi piper. Albuşurile se bat spumă, după care se amestecă uşor cu ceapa verde şi verdeaţa tocată mărunt. Se toarnă peste gălbenuşuri şi se amestecă cu grijă cele două compoziţii.

Se toarnă, toată odată, într-o tigaie încinsă cu puţin ulei şi se prăjeşte. Odată prăjită, se taie în triunghiuri. Se pun bucăţile de brânză de capră pe o bucată de omletă şi se acoperă cu o altă bucată de omletă. Se lasă pe o farfurie pentru ca brânza să se înmoaie puţin. Se presară omleta cu verdeaţă şi se serveşte cu roşii.

Omletă – rețetă pentru fiecare zi a săptămânii

Sursă rețetă: Retete.unica.ro

Rețete de omletă – Omletă cu mozzarella
Ai nevoie de următoarele ingrediente:
8 bucata ouă; 2 linguri smântână; 2 linguri parmezan; 100 g mozzarella; 4 bucata roşii cherry; busuioc verde şi uscat; sare, piper; 1 bucata ceapă roşie; 2, 3 linguri ulei de floarea soarelui.
Mod de preparare:

Se desfac ouăle, se bat cu mixerul şi se adaugă un praf de sare şi busuiocul uscat. Separat, se taie ceapa solzişori şi se freacă cu puţină sare. Se taie mozzarella cubuleţe, roşiile cherry, la fel. Se adaugă smântâna şi parmezanul în ouăle bătute, apoi ceapa, şi se încorporează uşor.

Se pune uleiul în tigaia încinsă şi se toarnă ouăle bătute. Omleta se întoarce uşor, ca pe clătită, şi pe deasupra se presară cubuleţele de mozzarella şi de roşii. Se serveşte ornată cu busuioc proaspăt şi piper.

Sursă rețetă: Retete.unica.ro

Omletă cu cartofi
Ingrediente:
4 cartofi 8 ouă 150 g telemea de oaie 75 g unt; 1 ardei gras verde; 150 g cârnaţi de casă afumaţi; busuioc verde; sare; piper;
Mod de preparare:

Se spală cartofii şi se pun să fiarbă în apă cu sare. După ce au fiert, se scot din apă într-o sită şi se lasă să se răcorească. Se testează dacă s-au răcit şi se decojesc. Separat, se sparg ouăle într-un bol şi se bat bine cu mixerul. Într-un alt vas, se rade brânza telemea pe răzătoarea mică, apoi se adaugă peste ouă şi se bate bine în continuare.

Se condimentează cu sare şi piper, în funcţie de preferinţe. Se topeşte untul în tigaie, se pun cartofii tăiaţi rondele subţiri, cârnaţii şi ardeiul verde tăiat mărunt. Cu 10 minute înainte, se pun ouăle bătute cu brânza şi, după ce s-au rumenit pe o parte, se răsucesc uşor, ca să nu se rupă. Omleta de cartofi se serveşte caldă cu diferite sortimente de salate.

7 Rețete de omletă pe care le poți încerca pentru fiecare zi a săptămânii.

Sursă rețetă: Retete.unica.ro

Visits: 16

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *