6 modalități prin care îți întărești imunitatea pe timpul pandemiei de coronavirus

Pandemia de coronavirus ne-a afectat modul de viață, iar odată cu acesta și metabolismul are de suferit. Motiv pentru care specialiștii propun 6 modalități prin care să ne menținem sănătoși pe toată durata crizei provocată de Covid-19.

Pe măsură ce continuăm să ne izolăm, pentru a preveni răspândirea COVID-19, există lucruri pe care le putem face pentru a ajuta la consolidarea sistemului imunitar. Așa, corpul ar o șansă mai mare să rămână sănătos și de să combată bolile, scrie mlive.com

Kellyann Petrucci, unul dintre cei mai
bine cotați nutriționiști din SUA vine cu șase propuneri despre cum poți rămâne
sănătos, dar să-ți și întărești sistemul imunitar pe timp de pandemie.

1 – Ce să mâncăm: jumătate din ceea ce mâncăm în fiecare zi ar trebui să fie fructe și legume. Cealaltă jumătate ar trebui să fie compusă din proteine ​​slabe și boabe. „Vitaminele, mineralele, fitonutrienții și fibrele sunt vitale pentru menținerea unui sistem imunitar puternic și sănătos, capabil să combată bolile”.

Dieteticienii recomandă consumul de mult
orz, ovăz, pâine integrală și paste. Alegeți produse din cereale integrale, în
special cele care au cuvântul „integral” ca prim ingredient. Acestea pot
include bulgur, farro, mei, quinoa și orez brun sau sălbatic.

2 – Citrice, fructe de pădure, usturoi: citricele oferă organismului nostru un impuls mare de vitamine esențiale. „Îmi place să-mi încep fiecare dimineață cu un pahar de apă cu lămâie. Fructele de pădure sunt bune, de asemenea. Afinele sunt grozave, deoarece există atât de mulți nutrienți ai plantelor care stimulează sistemul imunitar și combat inflamația. Usturoiul poate ajuta la prevenirea răcelii”, a spus dr. Kellyann.

3 – Nuci și semințe: Spectrum Health spune că nucile pe care trebuie să le aveți în casă includ migdale, nuci pecan și alune de pădure. Semințe precum chia, in și susan sunt, de asemenea, sănătoase. Unturile de arahide și migdale sunt, de asemenea, hrănitoare.

Dr. Kellyann adaugă semințe de dovleac și
nuci din Brazilia pe această listă, împreună cu ghimbirul și ardeii roșii.
„Semințele de dovleac sunt grozave. Au zinc în ele. Alunele din Brazilia sunt
un alt mod minunat de a obține zinc. Un ardei gras roșu mediu are de fapt
aproximativ dublul cantității de vitamina C pentru o zi. ”

4 – Suplimente: Dr. Kellyann crede foarte mult în beneficiile vitaminelor C, D3 și zinc. Cu toate acestea, spune că este esențial să nu luați mai multe suplimente decât aveți nevoie. Așadar, va trebui să vă verificați etichetele suplimentelor zilnice și să vedeți cam ce cantități zilnice sunt permise.

5 – Zahăr: Reduceți pe cât puteți cantitatea de zahăr cât mai mult posibil.

6 – Exerciții fizice: Este de la sine înțeles că exercițiile fizice sunt foarte benefice. Specialiștii recomandă cel puțin 30 de minute de exerciții în fiecare zi. Dacă nu ai dotări, poți improviza. Poți face gantere din sticle umplute cu apă sau orice alt obiect mai greu de prin casă. De asemenea, poți apela la exercițiile clasice, ce nu necesită aparatură: genuflexiuni, fandrăi, flotări.

Visits: 62