O companie din Ungaria a scos pe piață pavajul solar realizat din PET-uri: Acoperișurile nu sunt singurele suprafețe care pot fi utilizate pentru producerea de energie

Cu toții am văzut, sau cel puțin am auzit de panourile solare. Acele structuri montate pe acoperișul caselor și clădirilor, care produc energie electrică regenerabilă într-un mod nepoluant, dar o companie din Ungaria a venit cu o alternativă, sau mai bine spus, o completare pentru acest mod de producere a energiei, și anume pavajul solar.

„Acoperișurile nu sunt singurele suprafețe care pot fi utilizate pentru producerea de energie solară”, a declarat Imre Sziszák, cofondatorul Platio. „Zonele pavate absorb radiațiile solare toată ziua. Panourile solare ale Platio pot de asemenea utiliza această sursă de energie curată. „, a declarat Imre Sziszák, cofondatorul Platio pentru inhabitat.com

Însă nu doar energia produsă de aceste pavaje este una nepoluantă, ci și ele însele, baza lor fiind produsă din plastic 100% reciclat, iar partea superioară fiind din sticlă reciclată, dar acest lucru nu afectează rezistența pavelelor, conform companiei. Pentru a produce o singură unitate sunt reciclate 400 de PET-uri.

Sursa: platiosolar.com

Platio susține că o suprafață de 20 mp din acest pavaj poate produce suficientă energie electrică pentru a acoperi consumul anual de energie al unei gospodării obișnuite.

Principiul de funcționare a acestui pavaj este similar cu procesul de funcționare al panourilor solare.

Sursa: inhabitat.com

Sursa foto sus: platiosolar.com

Visits: 111